Η UBER θα αγοράσει 2500 αυτό – οδηγούμενα αυτοκίνητα από την Google

Αν και δεν είναι γνωστή στα μέρη μας, η Uber είναι μια απο τις μεγαλύτερες εταιρείας μεταφοράς (ανθρώπων) και μεταφορών (πακέτων) στην Αμερική. Και μόλις έγινε και η πρώτη που παρήγγειλε τα… αυτόματα τουτού της Google!Google Autonomous Vehicle 001

Μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί η εμπορική διάθεση τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google δεν έχουν φτάσει και σε ένα άκρως ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας. Αυτό, τουλάχιστον, προδίδει η ανακοίνωση πως η Uber παρήγγειλε, ουσιαστικά, έναν ολόκληρο… στρατό από δαύτα!

Η εταιρία θα επενδύσει μέχρι και $375 εκατομμύρια για ένα πακετάκι αυτοκινήτων GX3200 της Google που αποτελούν και την τρίτη γενιά του… πειράματος της.

CONTINENTAL AUTONOMOUS VEHICLE

Η κυκλοφορία τους στους δρόμους της Αμερικής θεωρείται πια ασφαλής, και επιτρέπεται. Δηλαδή, η Google δεν έχει να αντιμετωπίσει τα νομικά – ή μάλλον πολιτικά – προβλήματα του παρελθόντος. Τα πρώτα μέλη της τρίτης γενιάς είχαν πρωτοπαρουσιαστεί στην Detroit Auto Show, χωρούν άνετα τέσσερις επιβάτες και μέχρι και τρείς βαλίτσες στο χώρο αποσκευών (ο τέταρτος, ό,τι φοράει και δανεικό εσώρουχο από τους άλλους τρεις).

Επίσης, αντίθετα με τα παλαιότερα μοντέλα, δεν στοχεύουν τον αυτόνομο χρήστη, ούτε να συνδυάσουν την “παραδοσιακή” με την πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση, αφού δεν είναι καν σχεδιασμένα για να έχουν οδηγό. Εξαρχής πλασσάρονται ως το αντίστοιχο πλήρως αυτοματοποιημένων TAXIs, ειδικά για εταιρείες όπως η Uber ή/και όποια πόλη θα ενδιαφερόταν να δημιουργήσει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο δίκτυο (μαζικών και μη) μεταφορών με αυτά.

Ody's thoughts

Και… όποιον πάρει ο χάρος!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.