Αποκάλυψη του Sims 4

Τα παιχνίδια Sims είναι σαν το κίνημα Zeitgeist. Στην αρχή σε εντυπωσιάζουν με καλοφτιαγμένα trailers όπως αυτό.

Όταν όμως μαθαίνεις κάποιες λεπτομέρειες για αυτά, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα μάτσο μπούρδες. Όπως συμβαίνει σε αυτό το gameplay video:

Μάλιστα. Το Sims 4 που θα κυκλοφορήσει του χρόνου, θα σας επιτρέπει να φτιάχνετε εικονικά ανθρωπάκια πιο εύκολα και μάλιστα θα σας δίνει τη δυνατότητα να επηρεάζετε τα συναισθήματά τους.

Η μπουρδολογία συνίσταται στους ηλίθιους συσχετισμούς μέσω των οποίων γίνεται αυτό: όπως βλέπετε π.χ., ένα ανθρωπάκι ξαφνικά πέφτει σε κατάθλιωη επειδή ακούει βιολί. Για να εκδικηθεί το φίλο του που τον έκανε να αισθανθεί έτσι, του κάνει βουντού με την κλασική κουκλίτσα (…). Και στη συνέχεια βλέπουμε ένα ζευγάρι να «φτιάχνεται» κοιτάζοντας ένα κάδρο με έναν αστροναύτη να είναι καβάλα σε έναν πύραυλο (wink, wink, το πιάσατε το υπονοούμενο;).

Το Sims 3 είχε ήδη μεγάλο βάθος και τεράστιο χρονικό πλαίσιο για να επενδύσει κανείς σε sandbox mode. Δεν έχω ιδέα πό διαφορετικό ή μεγαλύτερο θα είναι το Sims 4. Σίγουρα θα έχει πολύ προσεγμένο multiplayer mode με σύνδεση σε social networks. Δυστυχώς τα γραφικά του φαίνονται σχεδόν τα ίδια με του 3, μπορεί να έχει πιο ρεαλιστικά animations, αλλά σίγουρα δεν εντυπωσιάζουν.

Και, ναι, συνεχίζει να είναι ένα game «για γυναίκες», όπως φαίνεται από την προβλέψιμη προσέγγισή του: ένα καρτουνίστικο κουκλόσπιτο με επένδυση «simulation».

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.