Και η Bethesda γυρνάει την πλάτη στο Wii U

H Bethesda δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: όσοι δεν ξέρουν τη σειρά των Edler Scrolls ή των Fallout 3, τότε καλό είναι να βγουν από τη σπηλιά τους. Εκείνο που δεν μπορεί να βγει από το τούνελ, στο οποίο είναι βαθιά χωμένο, είναι το Wii U, η «νέα» κονσόλα της Nintendo με το «παλιό» hardware, από μια εταιρεία με εξίσου «παλιά» νοοτροπία.

Η Bethesda λοιπόν, δια στόματος Pete Hines, αντιπροέδρου της και υπεύθυνου για τις δημόσιες σχέσεις της, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται στο άμεσα ορατό μέλλον να ασχοληθεί με τη μεταφορά των τίτλων στης στο Wii U. Εκείνο που προκάλεσε ίσως μια σχετική έκπληξη είναι ότι αιτιολόγησε την απόφαση αυτή, όχι βάσει των χαμηλών πωλήσεων της κονσόλας, αλλά των τεχνικών περιορισμών που θέτει το hardware της.

Quote:

Είναι περισσότερο θέμα με το hardware. Φτιάχνουμε games που θέλουμε να τα κάνουμε, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα θα τα υποστηρίξει έτσι όπως αναπτύχθηκαν.

Με άλλα λόγια, στη Bethesda δοκίμασαν την κονσόλα και αντιλήφθηκαν ότι τα ports των games τους σε αυτήν θα ήταν πετσοκομμένα και θα έκαναν άσχημη εντύπωση συγκρινόμενα με τις εκδόσεις τους στις άλλες κονσόλες – δεν τολμούμε να μιλήσουμε για τα PCs.

Έτσι λοιπόν, γιοκ The Elder Scrolls Online, γιοκ Wolfenstein: The New Order, γιοκ The Evil Within, που δεν πρόκεται να περάσουν το κατώφλι της Nintendo.

Ωωωωωωω, τι κρίμα!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.