Και η Amazon ετοιμάζει κονσόλα

Φήμες θέλουν την Amazon να ετοιμάζει την δική της απάντηση στο PlayStation 4 και το Xbox One. Ή μάλλον, όχι. Όχι ακριβώς.

Αν οι φήμες αποδειχθούν αληθινές, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε δει μια νέα κονσόλα απο τον τελευταίο που θα περιμέναμε να μας δώσει ένα τέτοιο προϊόν: την Amazon. Δεν θα αποτελεί, όμως, απάντηση στις “οικογένειες” των PlayStation και Xbox. Ω, όχι.

Η δίκη της πρόταση, θα είναι βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα της Google, Android. Θα δίνει περισσότερη έμφαση σε μικρά, casual παιχνίδια, και έτσι, στην πράξη, ο βασικότερος ανταγωνιστής της θα είναι η αντίστοιχη, γνωστή, μικρή κονσολίτσα OUYA.

Το σημείο στο οποίο θα πλεονεκτεί έναντι αυτής, προφανώς είναι το ότι θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το online κατάστημα της Amazon. Το οποίο, είναι βέβαια γνωστό παγκοσμίως, και… εχει και κάτι εκατομμυριάκια χρήστες.

Ody's thoughts

Και αυτό θα είναι και το σημαντικότερο πλεονέκτημα της. Για να το θέσουμε αλλιώς, πόσοι γνωρίζουν το όνομα “OUYA” και πόσοι το όνομα “Amazon”; Αααακριβώς!

Έμμεσα, ναι, μια τέτοια πρόταση θα μπορεί να απειλήσει τα PlayStation και Xbox. Αν και δεν θα μπορεί να παρουσιάσει τοσο εντυπωσιακά παιχνίδια όσο αυτά, αφού κατά πάσα πιθανότητα το hardware της θα είναι αρκετά υποδεέστερο εκείνου των “μεγάλων” κονσόλων -και όντας παραπλήσιο αυτού που συναντάμε σε smartphones και tablets – εντούτοις θα μπορεί να τους… φάει κομμάτι από την πίτα. Όπως ακριβώς έκαναν τα smartphones και tablets μέχρι τώρα.

Προφανώς, αυτός που θα πρέπει να ιδρώνει περισσότερο αν οι φήμες αποδειχθούν αληθινές, είναι η OUYA. Η OUYA, που τώρα θα έχει να αντιμετωπίσει έναν παρόμοιο με αυτήν ανταγωνιστή, που όμως θα έχει πίσω του και ένα πάρα πολύ μεγάλο όνομα. Ένα όνομα, στο οποίο δύσκολα θα μπορεί να πάει κόντρα μια… άγνωστη μέχρι χθες παρεούλα, που γνώρισε μια κάποια άλφα επιτυχία, χάρη στην πρωτότυπη ιδέα της “να παρουσιάσει μια κονσόλα με hardware κινητού” μέσω του Kickstarter.

Οι φήμες θέλουν την κονσόλα της Amazon να έχει και αυτή πρόσβαση σε παιχνίδια που ήδη υπάρχουν στο Android, ακριβώς όπως και η OUYA, να έχει και αυτή ενα δικό της χειριστήριο σχεδιασμένο ειδικά για αυτήν, αλλά και, ταυτόχρονα, την Amazon να ετοιμάζει κάποιες εκπλήξεις.

Τώρα, τι θα είναι αυτές, θα σας γελάσουμε.

Ody's thoughts

Η δε Nintendo, μέχρι πρόσφατα ηγέτης στο χώρο του casual gaming, μπορεί να συνεχίσει να κλαίει τη μαύρη και κάταχνη μοίρα της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.