Τα Google Hangouts γίνονται HD – με VP8

Σιγά – σιγά εξαπλώνεται σε όλους τους χρήστες ένα νέο update των Hangouts της Google, η σημαντικότερη αλλαγή στο οποίο είναι η αναβάθμιση της ποιότητας του video στα 720p.Mupperts_in_Hangout_by_Google.jpg.jpg

Έτσι, αν οι συμμετέχοντες έχουν κάμερες που να υποστηρίζουν αυτή την ποιότητα video, και σχετικά γρήγορη σύνδεση, θα βλέπουν εικόνα… κρύσταλλο!

Μαζί με αυτό, συνεχίζεται η μετάβαση στον VP8, τον αλγόριθμο κωδικοποίησης video της ίδιας της Google, που σημαίνει και σταδιακή εγκατάλειψη του H.264.

Google Hangouts Meme

Σύμφωνα με την ίδια τιμή Google, το VP8 είναι αυτό ακριβώς το μαγικό συστατικό που κάνει δυνατή την επικοινωνία που κάνει δυνατή την ταυτόχρονη επικοινωνία μέχρι και 10 ανθρώπων, χωρίς να απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, οι υπερβολικά υψηλές ταχύτητες. Είναι ένας απίστευτα αποτελεσματικός αλγόριθμος, ένα θαύμα της τεχνολογίας, που δεν μπορεί να συγκριθεί με το H.264…

Info

Όχι, στην πραγματικότητα, όχι μόνο μπορεί να συγκριθεί, αλλά έχει συγκριθεί πολλές φορές στο παρελθόν, και στο παρόν, και εξακολουθεί να είναι χειρότερος από εκείνον. Παρεμπιπτόντως, αξίζει να θυμίσουμε πως το H.264 είναι ο αλγόριθμος video στον οποίο βασίζονται τα Blu-Ray. Που, όλως τυχαίως, εξακολουθούν να αποτελούν το απόλυτο πρότυπό ποιότητας του video του σήμερα. Αλλά, βέβαια, καθώς αναφέρει τα όσα αναφέρει για τον VP8 της, ξεχνά διακριτικά να αναφέρει πως η χρήση του H.264 θα συνοδευόταν και από την καταβολή δικαιωμάτων στους δημιουργούς του. Κάτι που, προφανώς, δεν θα την συνέφερε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.