Σπάει ρεκόρ με χρηματοδότηση… 15 εκατομμυρίων το Star Citizen

Θυμάστε το Star Citizen, τον πνευματικό διάδοχο του Wing Commander που ο δημιουργός της κάποτε διάσημης σειράς, Eric Roberts, πρότεινε να χρηματοδοτηθεί εν μέρει μέσω crowdfunding; Μάλλον τα έχει… παρα-καταφέρει καλά!Star Citizen 001

Αν και δεν θα φέρει το ονοματάκι του Wing Commander – ή τους χαρακτήρες, ή τον κόσμο του – το Star Citizen ελπίζει να μας δώσει ένα σύγχρονο αντίστοιχο του. Ή, τουλάχιστον, αυτό έχει υποσχεθεί ο Eric Roberts, με την εταιρεία του, Roberts Space Industries, να έχει παρουσιάσει το όνειρο της για έναν τεράστιο, online Γαλαξία (και βάλε).

Η χρηματοδότηση του τίτλου γίνεται μεν μέσω crowdfunding, αλλά κυρίως μέσα από το ίδιο το site του, με πρόσθετους χρηματοδότες “να βάζουν τα υπόλοιπα” που απαιτούνται για την παραγωγή του.

Και μόλις πριν λίγες ημέρες έσπασε το ποσό – ρεκόρ των 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Και, όπως είχε υποσχεθεί ο Roberts, αυτό σημαίνει πως ο τίτλος θα αποκτήσει έναν νέο τύπο σκάφους, το escort carrier, και όσοι το ενισχύσουν/το ενίσχυσαν ήδη με τον οβολό τους, θα λάβουν ένα ψηφιακό Upgrade Handbook 42 σελίδων με οδηγίες για το πώς να παραμετροποιείς και… κάνεις overclock τα συστήματα των διαστημόπλοιων του τίτλου.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.