Πόση μνήμη είπαμε θα έχουν οι νέες κονσόλες;

Μετά τον βομβαρδισμό πληροφοριών για τις κονσόλες νέας γενιάς (ήτοι Xbox One και PS4) άρχισαν οι… αποκαλύψεις και οι “γκρίνιες” -και ο αλεπούς το απολαμβάνει.

Βλέπετε, αν είστε πιστοί μας αναγνώστες θα θυμάστε τον σχετικό “χαμό” στα σχόλια αυτών των θεμάτων, με τον ducklord να υποστηρίζει (συνοπτικά) “πάρτε κονσόλα νέας γενιάς” με πολλά επιχειρήματα (σε αρκετά εκ των οποίων έχει δίκιο) και ο αλεπούς να λέει πως… δεν θέλει (και όντως, δεν θέλω).

Σιγά σιγά όμως άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια και περισσότερες λεπτομέρειες για την διαχείριση του υπερ-υλικού (οκταπύρηνος! 8 GB RAM!) -και το “πως” θα λειτουργούν τα παιχνίδια.

Σ’ αυτό το post όμως θα ασχοληθούμε με την μνήμη των κονσολών.

Xbox One

Σύμφωνα λοιπόν με την επιβεβαίωση της εταιρίας, το λειτουργικό της Microsoft και οι υπόλοιπες λειτουργίες θα δεσμεύουν μόνιμα 3 GB από την μνήμη του Xbox One-ήτοι, οι developers θα έχουν διαθέσιμα 5 GB.
Αυτό, αντίθετα με το PlayStation 4, δεν μπορεί ν’ αλλάξει.

Sony Playstation 4

Στην πλευρά του PS4 τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα (κι αυτό γιατί βοήθησε η Sony): 2.5 GB για το λειτουργικό, 4.5 GB διαθέσιμα για τα παιχνίδια και 1 GB “ευέλικτης μνήμης” – όπου “ευέλικτη” κάτι σαν swap.
Θα μπορεί να την δεσμεύσει είτε το παιχνίδι (κάτι που η Sony δίνει ως προτεραιότητα) εφόσον τη χρειαστεί είτε το ίδιο το λειτουργικό.
Στην πορεία όμως, η εταιρία γνωστοποίησε πως αν κριθεί αναγκαίο θα… μειωθούν οι απαιτήσεις μνήμης του λειτουργικού με κάποιο Update.

Blackfox's thoughts

Εγώ ξέρω πως αν ένα desktop λειτουργικό μου δέσμευε 2.5 ή 3 GB με το “καλημέρα” για τέτοιες χρήσεις, όχι απλά θα το είχα ξηλώσει αλλά θα έκανα και… τελετή εξαγνισμού του υπολογιστή. Και μου γελάγανε που τα Vista τολμούσαν να… περάσουν το 1GB χρήσης μνήμης…

Αν το ανθρώπινο σώμα ήταν λειτουργικό, το δικό μου θα ήταν τα Windows Millennium...