Περικοπές προσωπικού στην Sony Online Entertainment

Με στόχο τη μείωση εξόδων, τη στρατηγική προσαρμογή της προς το είδος παιχνιδιών όπου ειδικεύεται, η ανακοίνωσε μειώσεις στο προσωπικό της.EverQuest 001

Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή μέσα από ανακοίνωση εργαζόμενου στην εταιρία στα forums του DC Universe Online.

Από τότε, η Sony “κλείδωσε” τη δυνατότητα σχολίων στο συγκεκριμένο forum, όπως είπε, “ως ένδειξη σεβασμού προς τους εργαζόμενους της”.

EverQuest 002

Το εσωτερικό mail μέσα από το οποίο η εταιρεία ανακοίνωσε τις περικοπές στους εργαζόμενους της έφτασε και στα χέρια του Polygon. Σε αυτό ο Online president της Sony, John Smedley, γράφει:

Quote:

Κατά τον προηγούμενο χρόνο κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση. Το σωστό θα ήταν να το είχαμε κάνει αυτό πριν από ένα χρόνο αλλά πολεμούσαμε πολύ σκληρά προσπαθώντας να το αποφύγουμε.

sony_PSN

Quote:

Γνωρίζω τους περισσότερους από όσους απολύουμε σήμερα. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται μαζί μας εδώ από την αρχή. Κανένας τους δεν το άξιζε αυτό. Στόχος μας πρέπει να είναι να φτιάξουμε απίστευτα παιχνίδια και να μεγαλώσουμε και πάλι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τους φίλους μας πίσω.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.