Πάμε πάλι: το Xbox One είναι το Kinect

Αφού ακύρωσε τον ίδιο τον εαυτό της πριν λίγες μέρες, αναφέροντας πως το Xbox One μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς το Kinect, τώρα η Microsoft κάνει, για χθες, ακόμη μια στροφή 180 μοιρών, ισχυριζόμενη πως τα δύο είναι ένα και το αυτό.xbox_hd_dvd_big.jpg

Εμείς εν συντομία, και επειδή έχει καταντήσει κουραστικό πια, θυμίζουμε πως αυτό που έγινε είναι το εξής: πριν λίγες ημέρες η Microsoft καταχαρούμενη είπε πως, τελικά, αντίθετα με ό,τι μας είχε πει αρχικά, το Kinect δεν είναι υποχρεωτικό για τη λειτουργία του Xbox One. Θεωρητικά, μπορεί κανείς να το απενεργοποιήσει, ή και να μην το συνδέσει καν με την κονσόλα, και δεν θα δει σημαντική διαφορά.

Ή, τουλάχιστον, κάπως έτσι τα περιέγραψε, προφανώς σε μια προσπάθεια άμεσης αντίδρασης στις εξελίξεις σχετικά με την ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα στην Αμερική. Και έδωσε την εντύπωση ότι για ακόμη μία φορά, το Kinect δεν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κονσόλας, αλλά ένα πρόσθετο εξάρτημα όπως ο πρόγονος του, για το Xbox 360.

Αυτό, όμως, δεν θα ταίριαζε με την εικόνα που ήθελε να ζωγραφίσει η Microsoft για αυτό μέχρι σήμερα.

Move_VS_Kinect.jpg

Την εικόνα, όπου μας το έχει παρουσιάσει ως το πανέξυπνο μάτι με το οποίο η νέα κονσόλα της “βλέπει” και “αντιλαμβάνεται” τον γύρο της χώρο. Και έτσι… Και έτσι, να άλλη μια στροφή 180 μοιρών.

Και έτσι, μιλώντας στην GamesCom, ο Corporate Vice President της Microsoft, Phil Harrison, είπε πως τα δυο “κομμάτια” δεν αποτελούν ανεξάρτητα συστήματα.

Quote:

Δεν είναι ανεξάρτητα συστήματα. Ένα Xbox one έχει chips, έχει μνήμη, έχει Blu-Ray, έχει Kinect, και έχει και χειριστήριο. Όλα αυτά είναι κομμάτια του οικοσυστήματος της πλατφόρμας.

Ody's thoughts

Γκαλά όλα αβντά, αλλά παγωντό γκεράσι, έγχει; Ντέν έγχει!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.