Ο John Carmack και επίσημα στην Oculus Rift

Αυτό κι αν είναι μεταγραφή! Ο John Carmack θα βρίσκεται από εδώ και έπειτα στην Oculus Rift σε ρόλο “υπεύθυνου τεχνολογίας”.John Carmack 003

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο John Carmack, γνωστός ως “το μεγάλο μυαλό της id Software”, “ο μπαμπάς του Doom”, “εκείνος ο περίεργος που στέλνει πυραυλάκια στο διάστημα”, από εδώ και πέρα η βασική εργασία του δεν θα είναι στην id Software, δεν θα είναι στην δική του Armadillo Aerospace (“αυτή με τα πυραυλάκια”), αλλά ως υπεύθυνος τεχνολογίας στην παρεούλα του Oculus Rift.

rift-2

Ανέφερε συγκεκριμένα πως από εδώ και πέρα η προτεραιότητες του πηγαίνουν, κατά σειρά: πρώτα η Oculus Rift, δεύτερη η id Software, τρίτη η Armadillo Aerospace.

Από πλευράς της, η μαμά Bethesda – στην οποία εντάσσεται εδώ και χρόνια η id Software – είπε πως η επιλογή του John δεν θα επηρεάσει το ρόλο του στην id Software. Θεωρητικά, η τεχνική βοήθεια και οι γνώσεις που παρείχε μέχρι τώρα, δεν θα επηρεαστούν από αυτή την απόφασή του.

Quake_1.jpg

Κι έτσι, ο Γιαννάκης μας θα έχει ως βασική εργασία του την τελειοποίηση των πολυαναμενόμενων Virtual Reality headsets, ενώ θα έχει ως βασική εργασία του την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την id Software, και στον ελεύθερο χρόνο του θα ασχολείται με την εκτόξευση πυραύλων στη διάστημα.

Ναι, είπαμε δυο φορές το “βασική εργασία του”. Η επίσημη στάση – και άσχετα με το τι είπε “όταν τις έβαλε σε σειρά” – είναι πως ΚΑΙ το Oculus Rift, ΚΑΙ η id Software είναι “η βασική εργασία του”. Θα τις έχει δυο. Παράλληλα. Και χόμπι τα πυραυλάκια.

Ody's thoughts

Ζηλεύω! Μερικοί άνθρωποι έχουνε 36 ώρες την ημέρα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.