Ναι, το PlayStation Vita θα μπορεί να τηλεχειρίζεται το PlayStation 4

Εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε γιατί παρουσιάζουν μια τροποποιημένη έκδοση του VNC ως μια επαναστατική τεχνολογία.psvita.jpg.jpg

Έχοντάς στο νου σας την φωνή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη όπως τον γνωρίσαμε στην “δική του” εκπομπή τηλε-πώλησης βιβλίων, διαβάστε τα παρακάτω:

Όχι μονό παιχνίδια, και άλλα πράγματα, και άλλα πράγματα, κυρίες, κύριοι, και μικρή μας φίλοι, θα μπορεί να παρουσιάζει το μικρό για ισότητα από το μεγάλο PlayStation τέσσερα!

Δεν είναι μαγικό;

Όχι μόνο θα μπορεί να μεταφέρει εικόνα και ήχο παιχνιδιών από το PlayStation τέσσερα και να τα δείχνει στην δική του οθόνη, ταυτόχρονα, στέλνοντας τα πατήματα των πλήκτρων και μοχλών του στην μεγάλη κονσόλα, ώστε να μπορείς να τηλεχειρίζεσαι το εκεί παιχνίδι – με αποτέλεσμα να μοιάζει σα να το έπαιζες εξαρχής στο Β. Ω, Όχι!

Έχει επιβεβαιωθεί – μέσω απάντησης σε σχετική ερώτηση στο twitter – πως θα μπορεί και να ξυπνά την κονσόλα που βρισκόταν σε standby mode. Από τον ίδιο τον President of Worldwide Studios for (μισό, τελειώνει) Sony Computer Entertainment. Εν συντομία, ακούει στο όνομα Shuhei Yoshida.

Ody's thoughts

”Για τους φίλους, Shu”. ΑΥΤΟ θα ήταν “εν συντομία”, αλλά… ah, anyways…

Και, εντάξει, το δεύτερο το βλέπουμε εδώ και χρόνια και στα PC – το “να ξυπνάνε” αν “τα σκουντήξει”, με κάποιον τρόπο, μια άλλη συσκευή. Το Wake-On-LAN υπάρχει από την εποχή του Όποτε – Μεγάλη η Χάρη του.

Όσο για το πρώτο, όποιος έχει παίξει ποτέ με τα αρχεία των παιχνιδιών στο PS3, έχει δει πως το όλο Remote Play, για το οποίο γίνεται τόσος ντόρος, θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί σε όλα μα όλα τα παιχνίδια της κονσόλας αλλάζοντας μοναχά μια παράμετρο. Η δε τεχνολογία πίσω του δεν είναι και τόσο διαφορετική απο όλες τις λύσεις τηλεδιαχείρισης που έχουμε ήδη, ακόμη και στα κινητά μας.

Ody's thoughts

Είναι απλό, ΡΕΕΕΕεΕ! Από τη μια χρησιμοποιείς την οθόνη του PS Vita ως “απομακρυσμένη διαχείριση”, σαν ένα τυπικό VNC αλλά optimized για συνεχή συμπίεση και streaming video με το χαμηλότερο δυνατό lagging, από την άλλη χρησιμοποιείς τα πλήκτρα χειρισμού του ως τα αντίστοιχα ενός joypad της κονσόλας. Η τεχνολογία υπήρχε από την εποχή του… PSP στα πρώτα βήματα του PS3, θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιούν σε ΟΛΑ τα παιχνίδια του και ΔΕΝ το έκαναν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν είχε δεύτερο μοχλό, που απαιτείται στο 99% των παιχνιδιών του PlayStation 3, και για το οποίο την έκραζαν εξαρχής οι φανατικοί gamers. Αν ενεργοποιούσε το feature, απλά θα έριχνε περισσότερο αλάτι στην πληγή. Για αυτό και δούλεψε μόνο με ελάχιστους τίτλους, που είχαν εξαρχής και “εναλλακτικό σετ controls” ειδικά για αυτό το σκοπό. Διότι, κατά τα άλλα… Μια παράμετρο αλλάζεις σε οποιοδήποτε παιχνίδι (σε “πειραγμένα” PS3) και, τσουπ: Remote Play enabled. Achievement Unlocked!

Κατά τα άλλα, μαγεία η νέα δυνατότητα – που περιμέναμε να χαρούμε και στο PlayStation 3 να λειτουργεί εδώ και χρόνια, μα έμεινε υπόσχεση. Τυφλωθείτε, ιθαγενείς, από τις χάντρες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.