Η λύση για το πιο αργό από το PlayStation 4 Xbox One; Overclock!

Αφού αποκαλύφθηκαν αμφότερα τα PlayStation 4 και Xbox One, τόσο ο κόσμος όσο και η ίδια η Microsoft παρατήρησαν πως, ως ένα σημείο, η Sony “είχε το πάνω χέρι”. Η λύση, ναι, το overclock!Xbox One as Sony DVR

Η Microsoft φαίνεται πως αποφάσισε να ανεβάσει τις επιδόσεις της GPU της. Όχι, όμως, με την ανασχεδίαση της, αλλά με… το “πείραγμα” της για να πετύχει καλύτερες επιδόσεις. Όπως-λέμε-overclocking, ένα πράγμα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο VP του Xbox Live, Marc Whitten..:

Quote:

Αυτή είναι η φάση στην οποία περάσαμε από τη θεωρία στο πώς λειτουργεί το hardware… έχοντας τα πραγματικά στα χέρια μας, αυτή είναι η στιγμή που αρχίζουμε να τα πειράζουμε. (…) Ως παράδειγμα αυτού “πειράξαμε” (Σημ.: “tweaked”) την ταχύτητα (Σημ.: “clock speed”) της GPU μας, ανεβάζοντας την από τα 800MHz στα 853MHz.

Ody's thoughts

Δυστυχώς, όμως, Ο,ΤΙ και να λένε για “optimization”, και μόνο το άκουσμα του ότι “έκαναν overclocking την GPU”, ώστε να λειτουργεί σε μεγαλύτερη συχνότητα από αυτήν για την οποία κατασκευάστηκε αρχικά, σημαίνει πως θα εκλύει και περισσότερη θερμότητα. Και ΠΟΙΟΣ ήταν ο βασικότερος λόγος εμφάνισης του προβλήματος με το Red Ring Of Death στο Xbox 360; Α, ναι: η υπερθέρμανση της CPU και, κυρίως, της GPU. Άντε, μετά, να νιώσεις άνετα, αγοράζοντας το Xbox One!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.