Εξερεύνηση και hacking στο σημερινό τμήμα του Assassin’s Creed 4

Τι έχουμε δει από το Watch Dogs μέχρι σήμερα; Ε, κάτι τέτοιο θα είναι το κομμάτι του Assassin’s Creed 4: Black Flag που θα εξελίσσεται στο σήμερα!Assassin's_Creed-Black_Flag-007

Πάντα τα Assassin’s Creed χώριζαν τη δράση τους σε δυο τμήματα: το μεγάλο που εξελισσόταν στις αναμνήσεις των προγόνων του… θεωρητικού πρωταγωνιστή, και το σημερινό.

Το σημερινό που ενώ υποτίθεται πως αποτελούσε το βασικό σενάριο της σειράς, ήταν πάντα τραγικά μικρό, αποτελούνταν από τρείς, άντε, τέσσερις γραμμές σεναρίου, και σε άφηνε σε cliffhanger να περιμένεις τον επόμενο τίτλο για να μάθεις “πού το πάει η σειρά”.

Περιμένατε να αλλάξει αυτό; Ή πως η είδηση μας έχει να κάνει με το ότι στο επόμενο Assassin’s Creed θα ισχύει το αντίθετο; ΦΥΣΙΚΑ και όχι! Αυτό έλειπε!

Απλά, το μοντέρνο, το σύγχρονο κομμάτι του τίτλου, μάλλον θα είναι κομματάκι πιο πλούσιο και καλοσχεδιασμένο – ώστε να δίνει λιγότερο την εντύπωση της… δικαιολογίας όπως στα προηγούμενα.

Όπως εξήγησε στο επίσημο blog της Ubisoft ο αρχι-συγγραφέας του τίτλου, Darby McDevitt, σε αυτό ο gamer θα καλείται να εξερευνήσει το χώρο, να κρυφακούσει συνομιλίες και να κάνει hacking για να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τις δυο αντίπαλες πλευρές της σειράς, την Abstergo Industries και τους Assassins.

Το πιο πρωτότυπο, δε, είναι πως ο παίκτης δεν θα αναλαμβάνει το ρόλο του Desmond, όπως στους προηγούμενους τίτλους, μα ενός υπαλλήλου της αντίπαλης πλευράς, της Abstergo.Ακόμη και έτσι, αφήνεται να εννοηθεί πως θα μπορεί να βλέπει τις αναμνήσεις χαρακτήρων και από τις δυο πλευρές. Πώς και έτσι;

Διότι η τεχνολογία της Absergo θα έχει βελτιωθεί, και… Για δες! Δεν τον γλιτώνουμε τον όρο ούτε από τα σενάρια των παιχνιδιών: θα χρησιμοποιεί ένα “γενετικό cloud”, μέσω του οποίου οι υπάλληλοι της έχουν πρόσβαση στης “γενετικές αναμνήσεις” άλλων.

Ody's thoughts

Και έτσι, μόλις κατέστρεψαν ένα σημαντικό κομμάτι του σεναρίου, για να μπορούν να δημιουργούν εύκολα νέα σενάρια στο τσακ-μπαμ με άσχετους πρωταγωνιστές. Πώς αλλιώς θα δικαιολογούνταν τα… 50 sequels βάσει του οικογενειακού δέντρου ΕΝΟΣ χαρακτήρα; Ανάθεμα, όλοι στο σόι του, Ασασίνοι ήταν;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.