Ελεύθερη πτώση με το Oculus Rift

Ένας μαθητής χρησιμοποίησε το Oculus Rift ένα… δέντρο και γερό σκοινί, για να προσομοιώσει την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο.SkyDiving

Ο Dan Borenstein προβληματίστηκε: τι θα μπορούσε να κάνει ώστε να γίνει ακόμη πιο ρεαλιστικό το SkyDIEving, ένας τίτλος που η nDreams κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό για το Oculus Rift, όπου ο παίκτης κάνει ελεύθερη πτώση από ένα αεροπλάνο; Μα… Να κρεμαστεί, φυσικά!

Για να κάνει πιο ρεαλιστική την όλη εμπειρία, φρόντισε να δεθεί και να κρεμαστεί απο ένα δέντρο, σε οριζόντια γωνία αντίστοιχη με αυτή που συνήθως έχουν οι… “free fallers” του είδους. Πόσο πιο… βίρτσουαλ να γίνει η όλη υπόθεση;

Το αποτέλεσμα, όπως είπε και ο ίδιος ο Dan, του… έσφιξε το στομάχι. Εμάς, μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποτέ, επιτέλους, θα μπορέσουμε να το γραπώσουμε για να ταξιδέψουμε και εμείς σε εικονικούς κόσμους. Και, βλέποντας κάτι τέτοια, να αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορεί να μας οδηγήσει το gaming, και πόσο ακόμη θα αλλάξει σε σχέση με το “παραδοσιακό” μοντέλο του μικρού τυπάκου που κάθεται στο πάτωμα με ένα joypad στο χέρι, στο μισό μέτρο από την τηλεόραση του σαλονιού.

Info

Εικόνα από τον Chris Pirillo.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.