Ήμουνα νιος και γέρασα…

…περιμένοντας κάποια νύξη, έστω, της Valve για επεισόδιο 3, Half Life 3, κάτι τέλος πάντων που θα κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα (σε χρονική διάρκεια) cliffhanger… της γενιάς μου.

Κι ενώ όλο το Διαδίκτυον ψάχνει μήπως και ανακαλύψει στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η Valve δουλεύει τον συγκεκριμένο τίτλο, όλοι συνηγορούν για το αντίθετο.

Μέχρι και ο ηθοποιός John Patrick Lowrie που έχει δανείσει την φωνή του σε αρκετά παιχνίδια της -και είναι παντρεμένος με την Ellen McLain, γνωστή και ως… GlaDOS (!)- έχει να προσθέσει ένα λιθαράκι… απογοήτευσης.

Έχοντας πληροφορίες “εκ των έσω”, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις από fans στο blog του.

Πάμε να δούμε τι είπε.

Όλα ξεκινούν από το Motion Capture.

Quote:

Ορίστε η μεγαλύτερη πρόκληση για την έκδοση του Half-Life 3: H “υπερ” τεχνολογία για τα FPS του σήμερα είναι η motion capture (mo-cap). Το Half-Life 2 διαφοροποιείται σ’ αυτόν τον τομέα γιατί όλοι οι χαρακτήρες που συναντάς σε κοιτάνε όταν σου μιλούν, ανεξαρτήτως από το που στέκεσαι. Με χρήση mo-cap δεν μπορείς (ακόμα) να το κάνεις αυτό. Μόλις κινηματογραφήσεις τον ηθοποιό να κάνει μια κίνηση, αυτή και θα κάνει. Αυτό λειτουργεί τέλεια στις ταινίες, αλλά όχι σε διαδραστικό περιεχόμενο, οπότε η Valve δουλεύει πάνω σ’ αυτό.

Quote:

Προς το παρόν, και με βάση μια συζήτηση που είχα με στελέχη της Valve (δεν μου αποκάλυψαν κι όλο το business plan) μου είπαν πως είναι αρκετά “πηγμένοι” με τα παιχνίδια που ήδη έχουν κυκλοφορήσει και εργάζονται πάνω στην υποστήριξή τους -και στην βελτίωση της Steam.

Το… τελικό χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο ήρθε με αυτό.

Quote:

Εξ’ όσων γνωρίζω, δεν αναπτύσσουν το Half-Life 3 τώρα για πολλούς λόγους (ανάμεσα σε αυτούς και το θέμα mo-cap)…

Blackfox's thoughts

Valve, μπορώ παρακαλώ να μην έχω… πεθάνει μέχρι επιτέλους να το αποφασίσεις; Ή μήπως να περάσουμε το Half-Life 3 στην κατηγορία Duke Nukem For(n)ever; (Μέχρι κι αυτό βγήκε!!)


Blackfox's thoughts

Κι επειδή έχω ξεφύγει μ’αυτό το θέμα (@#@!#), αλλά δεν είμαι ο μόνος, ορίστε. Κι ο φίλος καλά (και λίγα) τα λέει…


Αν το ανθρώπινο σώμα ήταν λειτουργικό, το δικό μου θα ήταν τα Windows Millennium...