Έρχεται το τέλος για το Assassin’s Creed!

Οι Μάγιας! Οι Ίνκας! Ο Ωξαπωδώ! Το αναπόφευκτο τέλος του κόσμου! Και, ναι, σύντροφοι, συντρόφισες, το τέλος του Assassin’s Creed! Και όμως, έρχεται! (Μάλλον, όμως, όχι αύριο-μεθαύριο).Assassins Creed Bathrobe Male

Η ερώτηση “ως πότε θα αρμέγουν το Assassin’s Creed με συνέχειες και παρασυνέχειες;” έχει ακουστεί πολλάκις σε διάφορα φιλοσοφικά σοκάκια διάφορων παιχνιδικής θεματολογίας σάητς και φόρουμς. Ποτέ, όμως, δεν είναι μια επίσημη απάντηση.

Ody's thoughts

Διότι η απάντηση ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ πως “θα το αρμέγουμε όσο μπορούμε να το αρμέξουμε”, δηλαδή αυτό που γνωρίζαμε όλοι και ήταν λογικό. “Αφού βγάζει φράγκα, τρελοί είναι να το παρατήσουν;!”. Απλά, τώρα μας το είπαν με άλλα λογάκια, και διευκρίνησαν πως ΥΠΑΡΧΕΙ τέλος.

Όπως είπε ο game director του Assassin’s Creed 4, Ashraf Ismail, σε συνέντευξη του στο Eurogamer, η σειρά έχει ένα τέλος. Έχει ένα σενάριο με κατάληξη.

Υπεύθυνη για αυτό, μια ομάδα συγγραφέων και σχεδιαστών, που έχει το αντίστοιχο ενός “μπούσουλα” για τη σειρά, ένα μάλλον κομματάκι γενικό σενάριο, με αρχή, μέση και τέλος. Αυτή η ομάδα επιβλέπει τις υπόλοιπες, που αναπτύσσουν τον εκάστοτε τίτλο της σειράς, τους παρέχει τις βάσεις για τα σενάρια τους και βεβαιώνεται πως το τελικό προϊόν ταιριάζει στο σύνολο της σειράς.

Ody's thoughts

Με άλλα λόγια, αφού μας είπαν την αρχή, και σκέφτηκαν ένα τέλος, τώρα βρισκόμαστε στη μέση. Που την ξεχειλώνουν όσο τους παίρνει, πάλι, και πάλι, και πάλι, μέχρι να δουν πως βαρεθήκαμε, πως η σειρά πουλά μόνο 5 αντίτυπα, οπότε και ΤΣΟΥΠ! Θα ξεπεταχτεί το τέλος. Πιθανότατα – αφού η σειρά, τότε πια, δεν θα πουλάει – ως… DLC.

Όσο για το τι έκοψαν από το Assassin’s Creed 3 και τι δεν θα δούμε στο Assassin’s Creed 4; Στο 3 ήλπιζαν να έχουν σε playable μορφή την “επίθεση στο πλοίο”, αλλά αναγκαστικά παρουσιάστηκε ως cutscene. Αντίστοιχα στο 4 αισιοδοξούσαν πως θα είχαν multiplayer μάχες με πλοία μα, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο post, “δεν τους έκατσε”, οπότε… Το περιμένουμε για το Assassin’s Creed 5. Αν δεν εξελίσσεται στη Σαχάρα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.