Η NVIDIA ετοιμάζει δικό της tablet

Μάλλον απογοητευμένη από τις μέχρι τώρα συνεργασίες της, και… τα έσοδα που αυτές τις έχουν φέρει, η NVIDIA φαίνεται πως έχει έτοιμο ενα δικό της tablet.

Αν και δεν είναι πολλά γνωστά μέχρι τώρα για αυτό, και δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, έχουν διαρρεύσει στο Internet κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από ένα νέο tablet με την στάμπα της NVIDIA. Και ίσως το πιο ενδιαφέρον να είναι το όνομα του: Tegra Tab.

Με άλλα λόγια, μάλλον απογοητευμένη που μετά το πρώτο Nexus 7, στο οποίο είχαν συνεργαστεί (και του οποίου η χαμηλή τιμή οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στη συμβολή της ίδιας της Nvidia) η Google προτίμησε μια διαφορετική λύση από τις δικές της για… “το sequel”, το νέο Nexus 7, η NVIDIA αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα… εναλλακτικό “sequel” σε εκείνο μόνη της!

Ναι, αυτό σημαίνει πως ενώ “το πρώτο Nexus 7 ήταν… συμπαραγωγή των δυο εταιρειών”, θα υπάρχουν… δυο “sequels” για το δημοφιλέστατο ταμπλετάκι: το νέο Nexus 7 που είδαμε από την ίδια τη Google, και ένα εναλλακτικό tablet από την ίδια την Nvidia.

Και μπορεί το νέο “επίσημο” sequel, από τη… μαμά Google να παρουσιάζει υψηλότερες επιδόσεις από το πρώτο Nexus 7, αλλά αν βασιζόταν στους νέους Tegra 4 της Nvidia μάλλον θα είχε ακόμη υψηλότερες – κυρίως στον τομέα των γραφικών. Η παρουσίαση μιας τέτοιας πρότασης από την ίδια την Nvidia, δηλαδή, μιας παρόμοιας αντιπρότασης με καρδιά έναν Tegra 4, σημαίνει πως “θα βαράει στα αυτιά” το “επίσημο sequel”, το νέο Nexus 7 της ίδιας της Google, όσον αφορά στα γραφικά. Και, άρα, στα παιχνίδια.

Το πιο… αστείο είναι πως ενώ η Google άλλαξε κάποια πράγματα στο νέο Nexus 7 σε σχέση με το πρώτο, η αντιπρόταση της Nvidia, το Tegra Tab, φαίνεται να έχει περισσότερα κοινά με εκείνο. Θα μπορούσε, δηλαδή, να είναι αυτό “το επίσημο sequel”, και η νέα εκδοχή που είδαμε από την Google η… απομίμηση!

Το ίδιο το Tegra Tab φαίνεται να έχει και αυτό μέγεθος 7”, πολύ πιο κοντινή εμφάνιση στο προηγούμενο Nexus 7 από ό,τι το νέο Nexus 7 της ίδιας της Google, και επιπλέον θύρα microHDMI αλλά… και μια θήκη για stylus!

Με άλλα λόγια, φαίνεται ως μια αρκετά πιο ελκυστική πρόταση από το ίδιο το επίσημο σίκουελ της Google. Πιο όμοιο σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά με το πρώτο Nexus 7, πιο “δυνατό” σε παιχνίδια από το νέο Nexus 7, αλλά και με επιπλέον δυνατότητες – π.χ. το νέο Nexus 7, stylus, δεν έχει. Έχει;

Βέβαια, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Nexus 7, τόσο του παλιού όσο και του νέου, ήταν και είναι το ιδιαίτερα προσιτό κόστος του. Οι φήμες θέλουν την Nvidia να έχει παίξει το βασικότερο ρόλο σε αυτό, οπότε, αν καταφέρει να κρατήσει σε εξίσου χαμηλά επίπεδα και το κόστος της δικής της πρότασης, που, για την ώρα, φαίνεται καλύτερη απο οτιδήποτε παραπλήσιο στην αγορά, θα έχει στα χέρια της μια “killer” πρόταση που θα ξεπερνά οτιδήποτε στην κατηγορία της. Για να δούμε!

Ody's thoughts

Πάνω που είχα καταλήξει στο “να αγοράσω το νέο Nexus 7”, αφού ακόμη δεν έχω κάποιο tablet, ορίστε, ΠΑΛΙ, φήμες για καλύτερες, πιο δελεαστικές προτάσεις, να με κάνουν να αναβάλω την αγορά μου. ΑΑαργκ! Να πάρει!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.