Απομακρύνεται σιγά-σιγά από τα Windows η ASUS

Η γνωστή ταϊβανέζικη εταιρία ASUS ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να παράγει tablets με το… ταλαιπωρημένο σύστημα της Microsoft, Windows RT.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Chief Executive της ASUS, Jerry Shen, δήλωσε πως η ASUS σταματά να παράγει tablets βασισμένα στο δεν-θα-το-έλεγες-και-πετυχημένο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows RT.

Από τους βασικούς λόγους για αυτή την απόφαση της, αυτό που λέμε μέσα από το unregistered εδώ και τόσο καιρό: η πλήρης και ολική ασυμβατότητα των Windows RT με τις κανονικές εκδόσεις των Windows για υπολογιστές, που φυσικά οφείλεται στο ότι δεν είναι σχεδιασμένα για επεξεργαστές της Intel, αλλά για τσιπάκια με αρχιτεκτονική ARM (που χρησιμοποιούνται στο 99,9% των smartphones και tablets).

Το ακόμη πιο άσχημο για την Microsoft, είναι πως καθώς οι πωλήσεις των Windows PCs πέφτουν και πέφτουν, πολλές εταιρείες μειώνουν την υποστήριξή τους σε αυτά, και στρέφονται περισσότερο όπως smartphones και tablets, και ακριβώς αυτή την ανταγωνιστική αρχιτεκτονική των επεξεργαστών ARM.

Και αφού η δική της “πρόταση-για-ARM”, τα Windows RT, έχουν… πιάσει πάτο, θα μπορούσαμε να το έχουμε γράψει αυτό με έναν εναλλακτικό, αλλά και μάλλον πιο σωστό τρόπο: “πολλές εταιρείες γράφουν κανονικότατα τα Windows και τη Microsoft γενικότερα και μεταβαίνουν στο Android και το Chrome OS της Google”. Ναι, μάλλον φαίνεται πιο σωστό αυτό.

Κάποιοι, κάπου, κάπως, στα ενδότερα της Microsoft, σίγουρα πρέπει να έχουν πάθει μια μικρή… κρίση πανικού!

Ody's thoughts

Ballmer, κουνήσου, πεθαίνει το παιδί σου. Στίχοι – μουσική, Φοίβος.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.