Χαρούμενη οδήγηση παρέα με το Android από Volkswagen και Google

Η Volkswagen και η Google συνεργάστηκαν για την από κοινού δημιουργία μιας εφαρμογής για το Android, που – και καλά – κάνει πιο διασκεδαστική την οδήγηση. Είπαμε: “και καλά”! Μη βαράτε!SmileDrive

Η εφαρμογή ακούει στο όνομα SmileDrive και συνδέεται με το αυτοκίνητο του χρήστη μέσω Bluetooth.

Και ενώ παραμένει φαινομενικά αόρατη, καθώς ο χρήστης οδηγεί, όταν φτάσει στον προορισμό του, εκτιμά στοιχειά όπως την τοποθεσία, την απόσταση που διανύθηκε, τον χρόνο που χρειάστηκε αλλά και τις καιρικές συνθήκες, για να του παρουσιάσει ένα… high score!

Και τι κερδίζει απ’ αυτό; Ουσιαστικά τίποτα. Αυτοκολλητάκια. Είναι σαν ενα high score, σαν να πηγαίνει κόντρα με τον εαυτό του, ενώ τα virtual “αυτοκολητάκια” παραπέμπουν στα trophies και achievements των σύγχρονων παινχιδιών κονσολών.

Και ετσι, και καλα, η οδήγηση γίνεται πιο διασκεδαστική.

Είπαμε και το ξαναείπαμε: και καλά!

Αυτό που είναι ωραίο με την εφαρμογή είναι πως, στα μεγαλύτερα ταξίδια με το αυτοκίνητο, επιτρέπει τη δημιουργία ενός Smilecast. Αυτό είναι το αντίστοιχο ενός δυναμικού “ημερολογίου” της διαδρομής, στο οποίο μπορούν να εμπεριέχονται χάρτες του ταξιδιού, φωτογραφίες, status updates (ΜΗΝ τουητάρετε ενώ οδηγείτε, please!), όλα προσβάσιμα, στη συνέχεια, από μια κοινή URL.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.