Υπενθυμίσεις και… άλλα νέα στο Google Keep

Η σχετικά νέα υπηρεσία λήψης και διαχείρισης σημειώσεων Google Keep ανανεώθηκε με νεα χαρακτηριστικά.Google_Keep-Screenshot_003

Το βασικότερο από τα νέα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας Google Keep σίγουρα είναι αυτό της δυνατότητας προσθήκης υπενθυμίσεων στις σημειώσεις που κρατά ο χρήστης. Δηλαδή, αυτό ακριβώς που υποστηρίζουν οι περισσότερες αντίστοιχες λύσεις.

Η μετατροπή μιας σημείωσης σε υπενθύμιση είναι απλά υπόθεση πατήματος ενός πλήκτρου καθώς αυτή είναι επιλεγμένη. Στη συνέχεια, αρκεί ο ορισμός της χρονικής στιγμής που θα κάνει την εμφάνισή της η υπενθύμιση.

Πέρα από αυτό, ανανεωμένο είναι και το Navigation Drawer της εφαρμογής, διευκολύνοντας την άμεση πρόσβαση στις υπενθυμίσεις του χρήστη, καθώς και τη μετάβαση αναμεσά σε διαφορετικούς λογαριασμούς.

Καλή προσθήκη είναι και αυτή της συνεργασίας του Google Keep με το Google Now, που κάνει το δεύτερο να φαίνεται ακόμη εξυπνότερο. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης έχει δημιουργήσει μια λίστα για ψώνια μέσα από το Google Keep, το Google Now θα μπορεί να ανιχνεύει όταν αυτός… περνάει έξω από ένα super market και θα του την παρουσιάζει αυτόματα.

Η νέα αυτή έκδοση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε όλους. Στην περιπτωση μας, επέμενε να απουσιάζει από το Android, καθώς και από την “App” μορφή της μέσα από τον Chrome browser. Λυπάμαι, όμως, προσβάσιμη μέσα από τη διεύθυνση της στο Google Drive, οπότε αν δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί και για εσάς, δοκιμάστε να την επισκεφθείτε και εκεί (με ένα κλίκ στο κουτάκι πηγής μας).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.