Τα προϊόντα της IKEA στο σπίτι σου… “virtually”!

Ο νέος κατάλογος της ΙΚΕΑ συνοδεύεται από εφαρμογή… Augmented Reality, που σου επιτρέπει να τοποθετήσεις προϊόντα της εταιρείας μέσα στο σπίτι σου για να δεις πως θα φαίνονται όταν και αν τα αγοράσεις.SONY DSC

Ο νέος καταλογος της IKEA, λοιπόν, του 2014, συνοδεύεται απο μια εφαρμογή “επαυξημένης πραγματικότητας”, κατά κόσμον Augmented Reality, για smartphones και tablets.

Όταν ο χρήστης διαβάσει μέσω αυτής τη σελίδα ενός προϊόντος του καταλόγου μπορεί να δει μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του, μέσα στον ίδιο το χώρο του σπιτιού του.

Info

Σημειώνεται πως δεν θα υποστηρίζουν όλα τα αντικείμενα του καταλόγου αυτή την δυνατότητα – θα υπάρχουν μονάχα γύρω στα 90 “virtual” αντικείμενα από τις εκατοντάδες προτάσεων του συνήθως… κτηνώδους καταλόγου.

Η εφαρμογή προσαρμόζει την εμφάνιση και την προοπτική του αντικειμένου, ώστε να φαίνεται ότι βρίσκεται πραγματικά μέσα στο χώρο.

Κι έτσι , μπορείς να δεις αν το τραπέζι που έχεις βάλει στο μάτι θα ταιριάζει στο δικό σου χωρό, ή αν πρέπει πρώτα να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά μία μετακόμιση.

Info

Μπορείτε να τη βρείτε εδώ για iOS και εδώ για Android. Καλή… διακόσμηση!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.