Πρόβλημα με το WiFi στο τελευταίο Android

Αρκετοί χρήστες αναφέρουν πως η τελευταία έκδοση του Android, 4,3, παρουσιάζει προβλήματα επανασύνδεσής σε δίκτυα WiFi.Android.jpg

Συγκεκριμένα, οταν ενα κινητό ή ενα tablet έχει ήδη συνδεθεί μια φορά σε ενα δίκτυο WiFi, όταν απομακρυνθεί από αυτό, και αποσυνδεθεί, στη συνέχεια όταν ξαναβρεθεί στο εύρος του, δεν μπορεί να ξανασυνδεθεί αυτόματα.

Για να ξανασυνδεθεί και να έχει πρόσβαση μέσω broadband ασύρματης σύνδεσης, ο χρήστης καλείται και “κλείσει” και ενεργοποιήσει εκ νέου την λειτουργία WiFi της συσκευής και μετά να συνδεθεί “χειροκίνητα” στο διαθέσιμο δίκτυο. Το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά στην αυτόματη επανασύνδεση.

Προφανώς αύτο μπορεί να οδηγήσει σε… γελοία προβλήματα, του στυλ ο χρήστης να νομίζει πως το κινητό που είναι συνδεδεμένο μέσω WiFi, και να κατεβάζει gigabytes δεδομένων, στην πράξη συνδεδεμένος, δίχως να το έχει καταλάβει, μέσω mobile δικτύου – με αποτέλεσμα, τι άλλο, τραγικά υψηλές χρεώσεις.

Παρά το ότι έχουν γίνει επίσημες αναφορές για αυτό, η Google, για την ώρα, μάλλον αγνοεί επιδεικτικά το πρόβλημα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.