Πάρε κι εσύ Power PC

Η IBM ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να διαθέτει την τεχνολογία επεξεργαστών της, Power, σε άλλες εταιρίες. Το σημαντικότερο, όμως, μάλλον είναι η συνεργασία της με αυτές – και, κυρίως, με την Nvidia.IBM PowerPC 001

Ακριβώς για αυτό το σκοπό, την περαιτέρω εξάπλωση της αρχιτεκτονικής της, Power, η IBM δημιούργησε το OpenPower Consortium, στο οποίο έπισης συμμετέχουν οι Nvidia, Tyan και Mellanox. Μαζί, θα συνεργαστούν, ώστε να δημιουργήσουν εξελιγμένη τεχνολογία για servers, δικτύωση, αποθήκευση και επιτάχυνση μέσω GPUs.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, IBM και NVIDIA θα συνεργαστούν ώστε να συνδυάσουν τα οικοσυστήματα των CUDA GPUs (Nvidia) και POWER (IBM).

Και μπορεί η αρχιτεκτονική Power να μην είναι και τόσο διαδεδομένη στους τυπικούς υπολογιστές, χρησιμοποιείται, όμως, σε servers, ενώ αποτέλεσε τη βάση και για τους επεξεργαστές των Xbox 360, PlayStation 3 και Wii U.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.