Ο Steve Ballmer φεύγει εντός του έτους από την Microsoft

Η εβδομάδα έκλεισε με μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις των τελευταίων μηνών: ο πρόεδρος και… “μεγάλο κεφάλι” της Microsoft, Steve Ballmer, δήλωσε και επίσημα την παραίτησή του.steve ballmer 004

Σε αποχαιρετιστήριο μήνυμα του προς τους εργαζόμενους της Microsoft ο Steve Ballmer είπε:

Σας γράφω αυτό για να σας ενημερώσω πως θα παραιτηθώ από την θέση του CEO στην Microsoft μέσα στους επόμενους 12 μήνες, αφού επιλεγεί ένας διάδοχος. Δεν υπάρχει ποτέ μια τέλεια στιγμή για μια τέτοια μετάβαση, αλλά τώρα είναι η σωστή στιγμή. Οι αρχικές μου σκέψεις για το timing ( μιας τέτοιας κίνησης ) θα είχαν την απομάκρυνση μου να συμβαίνει στο μέσο της μετάλλαξης μας σε μια εταιρεία συσκευών και υπηρεσιών εστιασμένης στην ενδυνάμωση των πελατών της στις δραστηριότητες που εκτιμούν περισσότερο. Χρειαζόμαστε έναν CEO που θα βρίσκεται εδώ πιο μακροπρόθεσμα για αυτή τη νέα πορεία. Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου στο Microsoft News Center.

Αυτή είναι μια περίοδος σημαντικών μεταλλάξεων για την Microsoft. Η νέα ομάδα μας είναι εκπληκτική. Η στρατηγική που δημιουργήσαμε είναι πρώτης τάξεως. Η νέα οργάνωση μας, που επικεντρώνεται σε τομείς λειτουργιών (functions) και κατασκευής (engineering), είναι ιδανική για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που μας περιμένουν.

Η Microsoft είναι ένα εκπληκτικό μέρος. Την αγαπώ αυτήν την εταιρία. Αγαπώ τον τρόπο που βοηθήσαμε στην ανακάλυψη και εξάπλωση του computing και του PC. Αγαπώ το μέγεθος και την τόλμη των στοιχημάτων μας. Αγαπώ τους ανθρώπους μας και το ταλέντο και την θέληση μας να δεχτούμε και να αγκαλιάσουμε το εύρος των δυνατοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένων των παραξενιών τους. Αγαπώ τον τρόπο που αποδεχόμαστε άλλες εταιρίες και συνεργαζόμαστε μαζί τους για να αλλάξουμε τον κόσμο και να πετύχουμε μαζί. Αγαπώ το εύρος και την ποικιλία των πελατών μας, από τον απλό αυτόνομο πελάτη μέχρι τις μεγάλες εταιρείες, από βιομηχανία σε βιομηχανία, χώρα σε χώρα, με ανθρώπους κάθε πιθανής προέλευσης και ηλικίας.

Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε καταφέρει. Επεκταθήκαμε από τα $7,5 εκατομμύρια στα $78 δισεκατομμύρια από όταν ήρθα στην Microsoft, και από το να έχουμε 30 εργαζόμενους σε περίπου 100.000. Αισθάνομαι καλά που έπαιξα ένα ρόλο σε αυτήν την επιτυχία και που αφοσιώθηκα 100% συναισθηματικά σε αυτήν καθ’όλη την πορεία. Έχουμε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο χρήστες και κερδίζουμε σημαντικά έσοδα για τους μετόχους μας. Έχουμε παρουσιάσει περισσότερα έσοδα και επιστροφή ρευστού στους μετόχους μας από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη εταιρία στην ιστορία.

Είμαι ενθουσιασμένος από την αποστολή μας ενδυνάμωσης του κόσμου και πιστεύω στην μελλοντική επιτυχία μας. Αγαπώ την περίοδο ιδιοκτησίας της Microsoft (Σημ.: εννοεί όλο αυτό το διάστημα που βρισκόταν στο… τιμόνι της εταιρείας ) και προσβλέπω στη συνέχεια ως ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες της Microsoft.

Είναι ένα συναισθηματικό και πολύ δύσκολο πράγμα αυτό που κάνω. Κάνω αυτό το βήμα (Σημ.: προσβλέποντας ) στο καλό της εταιρείας που αγαπώ. Είναι το αμέσως επόμενο, μετά την οικογένεια και τους πιο κοντινούς μου φίλους, που μετράει περισσότερο για εμένα.

Η Microsoft έχει μπροστά της τις καλύτερες μέρες της. Να γνωρίζετε πως είστε κομμάτι της καλύτερης ομάδας στη βιομηχανία και έχετε τους κατάλληλους τεχνολογικούς πόρους. Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε ούτε ένα στραβοπάτημα κατά αυτές τις μεταβολές. Είμαι εστιασμένος και προσπαθώ σκληρά και ξέρω ότι μπορώ να βασίζομαι σε όλους σας να κάνετε το ίδιο. Ας κάνουμε περήφανους τους εαυτούς μας.

Page 1 of 3123
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.