Νέα έκδοση του Chrome για Android με ακόμη καλύτερα… εμ… νεύματα. Ναι. Αυτό.

”Υπόγειες” είναι οι περισσότερες αλλαγές στη νέα beta έκδοση του Chrome για το Android, με εξαίρεση τα νέα νεύματα για ευκολότερη πλοήγηση στο περιβάλλον του.Google_Chrome_Logo.jpg

Μια οριζόντια η κάθετη κίνηση στην γραμμή με τα καρτελάκια των tabs επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη μετάβαση από το ένα στο άλλο. Αυτό, τουλάχιστον, στην καινούρια έκδοση του Google Chrome για Android, που για την ώρα που βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση beta.

Μαζί με αυτά, η νέα έκδοση δίνει στα sites πρόσβαση στο αξελερόμετρο της συσκευής που κρατάει ο χρήστης στα χέρια του, στο GPS, τους επιτρέπει να παρουσιάζουν γραφικά βάσει του πρότυπου WebGL, να εκμεταλλεύπνται τις δυνατότητες δόνησης της συσκευής, αλλά και αναγνώριση φωνής που υποστηρίζει το Android.

Αυτά μάλλον δεν ενδιαφέρουν και τοσο τον απλό χρήστη, αφού ούτε μπορεί να τα αξιοποιήσει, ούτε θα δει κάποιες σημαντικές διαφορές κατά τη χρήση της εφαρμογής χάρη στην προσθήκη τους. Τουλάχιστον, για την ώρα.

Διότι, στο μέλλον, οι δημιουργοί sites θα μπορούν να τα εκμεταλλευτούν για να δημιουργήσουν ακόμη πιο αλληλεπιδραστικές online εμπειρίες, με ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ενα αναμονή του μέλλοντος, λοιπόν.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.