Κατηγορία παιδικών εφαρμογών στο App Store της Apple

Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού της iOS 7 για τις φορητές συσκευές της, η Apple ετοιμάζει και μία νέα κατηγορία για το App Store της, με περιεχόμενο αποκλειστικά για παιδιά.Apple_App_Store.jpg

Αυτό θα είναι χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών: πέντε και κάτω, έξι με οκτώ, εννιά και άνω.

Κανένα παιδί, ηλικίας δεκατριών και κάτω, δεν θα μπορεί να αγοράσει εφαρμογές δίχως την άδεια του κηδεμόνα του. Ίσως ακόμη πιο σημαντικό, αν και όχι για την… τσέπη μας, είναι πως οι διαφημιστές δεν θα μπορούν να “στοχεύουν” τα παιδιά για την προβολή εξειδικευμένων διαφημίσεων, όπως κάνουν με τους υπόλοιπους χρήστες.

Ody's thoughts

Καιρός ήταν, ειδικά αφού το iPhone παίζουν στα χέρια παιδιών εδώ και πάρα πολύ καιρό, και τα tablets έχουν γίνει πια… οικογενειακή υπόθεση.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.