Και το δυνατότερο και εντυπωσιακότερο smartphone του πλανήτη είναι το…. LG G2! Όπα! Τι;!

Να που η LG έκανε την έκπληξη: εκεί που περιμέναμε να μας αφήσει κάγκελο το Moto X, τελικά το δυνατότερο smartphone του πλανήτη είναι δικό της.lg_g2_001

Πριν αποκαλυφθεί το Moto X, όλοι εκτιμούσαν πως “θα είναι κάτι αντίστοιχο με τα Nexus που η Google μας έδινε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες”. Δηλαδή, το δυνατοτερότερο, καλυτερότερο, απόλυτα uber κινητό που θα εκμηδένιζε όλα τα άλλα. Τελικά, η Motorola ακολούθησε διαφορετική λογική, προτίμησε να “πιάσει” τις μάζες και… και καλά έκανε! Τι γίνεται, όμως, με όσους έψαχναν την επόμενη “τρώνε όλοι σκόνη πίσω μου” συσκευή τους; Να που αυτή που, τελικά, καλύπτει τις υπερ-ανάγκες τους είναι η LG!

Η συσκευή είναι το επίσημο… sequel του περυσινού Optimus G, και τρέχει την έκδοση 4.2.2. του Android, το κωδικό όνομα της οποίας παραμένει Jelly Bean. Είναι εξοπλισμένο με οθόνη 5,2 ιντσών, ανάλυσης 1080dpi. Και γιατί να περιοριζόμαστε σε ημίμετρα; Είναι τύπου IPS (ναι, σαν τις ακριβοτερότερες οθόνες με τέλεια χρωματική απόδοση για υπολογιστές).

Ιν άδερ νιούζ, και όσον αφορά στο hardware του, το σημαντικότερο είναι ο επεξεργαστής του: είναι η πρώτη συσκευή που “φοράει” τον νέο Snapdragon 800, το απόλυτο τετραπύρηνο “κτήνος” της εποχής, που “τρέχει” στα 2.26GHz. Αρχικές μετρήσεις (όπως-λέμε-benchmarks) έδειξαν επιδόσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως “μάνα, τι είναι αυτή η εξωγήινη τεχνολογία που βλέπω;”.

lg_g2_002

Πέραν αυτών, έχουμε και λέμε: οπίσθια κάμερα στα 13MP (γιατί τα 10 είναι, πια, “λίγα”), εμπρόσθια στα 2.1MP, αναπαραγωγή ήχου στα… 24bit / 192kHZ HiFi (για όσους δεν κατάλαβαν, “βαράει στα αυτιά το ηχοσύστημα και την κάρτα ήχου του υπολογιστή σου – και ίσως του στίχοι-μουσική Φοίβου”), 2GBs RAM (για “να τρέχει πλάμα” χωρίς να “μπουκώνει”) και 16GBs ή 32GBs χώρου αποθήκευσης. Η δε μπαταρία του, για να μην παραδίδει το πνεύμα ακριβώς τη στιγμή που θα προσπαθήσεις να το ανοίξεις, “παίζει” στα 3000mAh, από τις μεγαλύτερες σε σημερινό smartphone.

Ody's thoughts

Με τέτοιο “κτήνος”, μάλλον είναι αστείο να περιορίσει κανείς τον εαυτό του στα 16GBs.

Θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και άσπρο χρώμα, λες και με τέτοια χαρακτηριστικά το χρώμα έχει σημασία – αφού μιλάμε φυσικά για μια καρα-high-end συσκευή που απευθύνεται στο απολύτως αντίθετο κοινό από το Moto X, σε όσους νιώθουν μονίμως μια ενδότερη “The Neeeeed For Speeeeeed”.

Το πιο περίεργο και ανορθόδοξο από όλα τα χαρακτηριστικά του, είναι πως λόγω του μεγέθους του, η LG επέλεξε να τοποθετήθηκα τα πλήκτρα έντασης και ήχου ακριβώς στο… μέσο της πίσω πλευράς του, κάτω από το σημείο που βρίσκεται η κάμερα. Σου λέει, “όσο και να προσπαθήσεις, με ένα χέρι, ΔΕΝ τα φτάνεις καθώς κρατάς τη συσκευή αν τα χώσουμε σε `κλασσικό` σημείο στο πλάι, οπότε για να μη σε βάζουμε να αφήνεις κάτω τη μπίρα σου ενώ παίζεις αγκρυμπέρντζ, τα βάλαμε στη μέση για να τα φτάνεις”.

Κατά τα άλλα, για την ώρα, και για όποιον δεν το κατάλαβε από τα παραπάνω, αποτελεί την απόλυτη κορυφή ανάμεσα σε όλες τις συσκευές του είδος.

Τιμή, για την ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί. Πούλα, καλού-κακού, αυτοκίνητο, νεφρό και πρωτότοκο παιδί, και περίμενε. Στην ουρά. Με τους άλλους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.