Η επιτυχία της αποτυχίας του Ubuntu Edge

Παρά την αποτυχία χρηματοδότησης του smartphone της Ubuntu, Ubuntu Edge, το αστείο είναι πως κατάφερε να… σπάσει ρεκόρ xρηματοδότησης. Ω, ναι!ubuntu edge 001

Βλέπετε, αν και δεν έπιασε τα $32.000.000 που ζητούσε για να χρηματοδοτηθεί επιτυχώς και να… γίνει πραγματικό προϊόν, κατάφερε να φτάσει στο 10,2 εκατομμύρια δολάρια. Και αυτό, για δες, είναι το υψηλότερο πόσο χρημάτων που έχει συγκεντρωθεί μέσω χρηματοδότησης από τα πλήθη μέχρι σήμερα, για οποιοδήποτε προϊόν.

Ody's thoughts

…σχεδόν, αφού η είδηση μάλλον αφορά αποκλειστικά υπηρεσίες μαζικής χρηματοδότησης όπως το Kickstarter και το Indiegogo. Διότι, κατά τα άλλα, το επίσης “χρηματοδοτημένο από τον κοσμάκη” Star Citizen, ο πνευματικός απόγονος του Wing Commander, έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το νούμερο. Εκείνο, όμως, χρηματοδοτείται από τους οπαδούς του μέσα από το ίδιο το site του, και όχι κάποια άλλη υπηρεσία.

"I do it with Ubuntu", εικόνα από το PiPES magazine

Έτσι, παρά το ότι… έφαγε τα μούτρα της, η Canonical όλως περιέργως κατάφερε να σπάσει ένα κάποιο ρεκόρ. Όχι αυτό που ήθελε, τον στόχο της, μα κάτι είναι και αυτό για… να έχει να το λέει!

Τώρα, για το αν αυτό τελικά είναι επιτυχία η αποτυχία, θα σας γελάσουμε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.