Εφαρμογές Windows-Mac στο iOS από την Parallels

Το Access της Parallels για το iPad επιτρέπει στους κατόχους της συσκευής να τρέχουν σε αυτήν εφαρμογές για Mac και Windows.windows_blue_screen_hd_widescreen_wallpapers_1920x1200

Η νέα πρόταση της Parallels στο χώρο του virtualization δεν τρέχει σε υπολογιστή αλλά στο iPad, το tablet της Apple, δίνοντας του πρόσβαση στην εκτενή συλλογή λογισμικού των Windows και των Mac. Και καταφέρνει να τις παρουσιάζει σαν να είχαν γραφτεί εξαρχής για το tablet της Apple.

Η εταιρεία ξόδεψε τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να ενσωματώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εφαρμογές των Mac και Windows στο περιβάλλον του iPad. Αυτό σημαίνει πως τα νεύματα που έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί κανείς στις εφαρμογές του iPad, λειτουργούν κανονικά και στις εφαρμογές για τα άλλα δυο περιβάλλοντα.

Ομοίως, το virtual πληκτρολόγιο του tablet χρησιμοποιείται και σε αυτές κανονικά, αν και υπάρχουν πρόσθετες επιλογές για τα πλήκτρα που θα περίμενε κανείς να συναντήσεις ένα πληκτρολόγιο αποκλειστικά υπολογιστή. Πλήκτρα, για παράδειγμα, όπως τα F-Keys (F1,F2…).

Για να είναι σχεδόν ταυτόσημες σε λειτουργία με τις υπόλοιπες εφαρμογές του tablet και οι… “μεταφρασμένες”, το Access παρέχει έναν App Launcher, που επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτές από την home screen του iPad σαν να αποτελούσαν ένα τυπικό σύνολο δικών των εφαρμογών.

Μην βιάζεστε όμως να τρέξετε να το αγοράσετε! Δυστυχώς, το κόστος του είναι λιγάκι “τσιμπημένο”, αφού μάλλον εξαρχής δεν απευθύνεται στον απλό χρήστη, παρουσιαζόμενο περισσότερο πως μια επαγγελματική λύση. Έτσι, μια άδεια χρήσης – συνδρομή στην εφαρμογή – υπηρεσία, που καλύπτει μόνο μια συσκευή, συνοδεύεται από κόστος $79,99. Κι αν έχετε περισσότερες από μία συσκευές; $79,99, για κάθε μία απ’ αυτές. Επιπλέον.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.