Ερευνητές κατάφεραν να χώσουν κακόβουλο λογισμικό στο App Store της Apple

Παρά τους αυστηρούς ελέγχους της Apple στο λογισμικό που τελικά κυκλοφορεί μέσω του καταστήματος της, ερευνητές κατάφεραν να χώσουν malware ανάμεσα στα υπόλοιπα προγράμματα του App Store της.iPhone_AppStore.jpg

Η εφαρμογή, που παρουσιαζόταν σαν μια open source λύση ανάγνωσης ειδήσεων για το γνωστό site Hacker News, εμπεριείχε λειτουργίες που επέτρεπαν την αποστολή μηνυμάτων δίχως την άδεια του χρήστη, και άλλες… κακόβουλες πατέντες.

Φυσικά, δεν ήταν αρχικά ορατές. Οι δημιουργοί της, μπορούσαν να τις ενεργοποιήσουν εξ’αποστάσεως, αφού η φαινομενικά αθώα εφαρμογή είχε ήδη εγκατασταθεί στα κινητά χρηστών.

Αν και μιλάμε για ένα πείραμα ασφαλείας, που προφανώς δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας όπως αναφέρει και η πηγή μας, αποτελεί μια καλή αφορμή για να θυμίσουμε και πάλι αυτό που λέμε πάντα: τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές, και καλό είναι πάντα να προσέχει κανείς τι και πως το χρησιμοποιεί.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.