Βίντεο υπερυψηλής ανάλυσης από το usb των smartphones και tablets μας

Το νέο πρότυπο Mobile High-Definition Link (εν συντομία MHL) στην 3η του εκδοχή θα επιτρέπει στις φορητές συσκευές μας να συνδέονται με μεγάλες οθόνες μέσω της θύρας usb, μεταφέροντας σε αυτές βίντεο ανάλυσης 4K.lg_g2_003

Το πρότυπο MHL δεν είναι κάτι καινούριο. Υποστηρίζεται ήδη απο αρκετά smartphones και tablets, επιτρέποντας τη σύνδεσή τους με μεγάλες οθόνες μέσω ειδικού καλωδίου.

Η νέα, ανανεωμένη έκδοση του προτύπου, του χαρίζει υποστήριξη για οθόνες υπερυψηλής ανάλυσης 4K, που τώρα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. Ανάλυσης που μεταφράζεται σε 3840 x 2160. Η μέγιστη υποστηριζόμενη μέχρι σήμερα ανάλυση ήταν η 1080p.

Το ανανεωμένο standard προβλέπει για ταυτόχρονη μεταφορά εικόνας και ήχου, καθώς και για τη δυνατότητα άντλησης 10 Watt ρεύματος για την φόρτιση των ίδιων των συσκευών.

Αναμένεται πως θα αρχίσει να χρησιμοποιείται έως το τέλος του έτους, αν και μάλλον θα αργήσουμε λίγο περισσότερο να το δούμε σε κάποια μοντέλα smartphones και tablets.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.