Αναβάθμιση για το επίσημο πληκτρολόγιο του Android

Η βασικότερη αλλαγή που έχει η έκδοση 1.1 του επίσημου πληκτρολογίου του Android; Αριθμοί! Καλύτεροι αριθμοί!Google Keyboard 1.1

Σχεδόν όλα τα εναλλακτικά πληκτρολόγια για το Android παρέχουν μια σημαντική ευκολία: σου επιτρέπουν, κρατώντας πατημένο για περίπου ένα δευτερόλεπτο ή περισσότερο κάποιο πλήκτρο, να εισάγεις έναν εναλλακτικό χαρακτήρα. Ακριβώς, δηλαδή, όπως λειτουργεί το πλήκτρο shift στο πληκτρολόγιο του PC. Όχι, όμως, και το επίσημο πληκτρολόγιο του Android. Όχι, τουλάχιστον, μέχρι τώρα.

Η νέα έκδοση του, 1.1, που είναι πια διαθέσιμο μέσα από το Google Play, παρέχει αυτή τη δυνατότητα – τουλάχιστον για την πρώτη γραμμή του πληκτρολογίου. Ναι, δηλαδή, συνδυάζει την γραμμή πλήκτρων qwerty με αυτή των αριθμών.

Έτσι, για παράδειγμα, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Τ μπορεί να εισαχθεί ο αριθμός 5, το P είναι το 0 κλπ.

Από την άλλη, υπάρχει πάντα και η επιλογή εγκατάστασης μιας εναλλακτικής λύσης, όπως αναφέραμε παραπάνω. Σε αυτές, αυτή η λειτουργία συναντάται σε όλα τα πλήκτρα, δίνοντας αμεσότερη πρόσβαση σε ένα εκτενέστερο σύνολο χαρακτήρων.

Αν και μάλλον θα σας αναβαθμιστεί αυτόματα αν το χρησιμοποιείτε, αν δεν το έχετε ήδη, μπορείτε να το βρείτε στην πηγή μας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.