Έφτασε στο iOS το BitTorrent Sync

Η λύση συγχρονισμού αρχείων ανάμεσα σε συσκευές του χρήστη χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβεί κάποια υπηρεσία στο Cloud, BitTorrent Sync, έφτασε και στο iOS.

Η πρόταση της BitTorrent στο χώρο της “αποθήκευσης στο cloud” και του συγχρονισμού αρχείων, που είχαμε δει παλαιότερα, επιτρέπει στον χρήστη να στήσει ένα δίκτυο ανάμεσα στις συσκευές που έχει, δίχως να χρειάζεται κάποια η γραφή σε κάποια υπηρεσία. Το δίκτυο δημιουργείται αποκλειστικά ανάμεσα στις δικές τους συσκευές.

Και αυτό είναι ταυτόχρονα τόσο το θετικό όσο και το αρνητικό της προσέγγισης της. Θετικό, διότι ο χρήστης δεν εχει περιορισμούς απο κάποια online υπηρεσία ή από τρίτους. Όσο χώρο μπορεί να διαθέσει από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, τόσο χώρο έχει και στη διάθεση του.

Αρνητικό, διότι αφού ο χώρος βρίσκεται στις δικές τους συσκευές, αυτό θα πει και ότι για να είναι προσβάσιμα τα αρχεία online, τουλάχιστον μια από αυτές θα πρέπει να είναι ενεργή και συνδεδεμένη στο Internet.

Επίσης, για να είναι δυνατός ο συγχρονισμός αρχείων ανάμεσα σε δύο συσκευές, αφού δεν μεσολαβεί τρίτος, δεν μπορεί η μια “να συγχρονίσει”, γενικώς και αορίστως, στις οκτώ το πρωί, και η δεύτερη δύο – τρεις ώρες αργότερα: αφού δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία, κάποιος server, κάποιος “ενδιάμεσος”, θα πρέπει και οι δύο συσκευές να είναι ενεργές και συνδεδεμένες την ίδια στιγμή, ώστε να ανταλλάξουν μεταξύ τους τα αρχεία.

Η έκδοση της εφαρμογής στο iOS δεν φαίνεται να διαφοροποιείται σε σχέση με την έκδοση για Android – το αντίθετο, μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπη.

Αν, λοιπόν, έχετε βαρεθεί να πληρώνετε, ή να νιώθετε περιορισμένοι από υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων και online backup, όπως το DropBox, αξίζει να το δοκιμάσετε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.