Έρχεται – έρχεται το σίκουελ των Surface RT

Όσο τεράστια αποτυχία κι αν ήταν η πρώτη προσπάθεια της Microsoft στον χώρο των tablets, Surface RT, και ακόμη και αν αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους λόγους που ο τωρινός πρόεδρος της…. την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, το σίκουελ τους πλησιάζει.surface_03

Και δεν θα είναι ένα – το… “sequel” – αλλά δυο.

Το πρώτο από αυτά, έχει τον κωδικό όνομα Sirius, και αναμένεται από τη Nokia μέχρι τα τέλη Οκτώβρη. Οι πληροφορίες το θέλουν να έχει οθόνη μεγέθους 10,1 ιντσών, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800, 32 GBs αποθηκευτικού χώρου, 2GBs RAM, θύρα usb, αποσπώμενο πληκτρολόγιο και υποστήριξη LTE. Το δε κόστος της, αν πιστέψουμε τον πάντα μέσα στα πράγματα Paul Thurrott του Windows SuperSite, θα είναι $499.

Ο ίδιος έχει αναφέρει πως αυτό δεν θα είναι το μόνο tablet που θα δούμε βασισμένο στα Windows RT. Μαζί με αυτό, η ίδια η Microsoft έχει αρχίσει να ετοιμάζει το δικό της sequel στην πρώτη γενιά tablet που παρουσίασε, που θα ακούει απλά στο όνομα Surface 2. Διαφορά του σε σχέση με την πρώτη γενιά, τι άλλο, το οτι θα τρέχει την έκδοση Windows 8.1 RT.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.