Έκπτωση ΚΑΙ για το Surface Pro

Η αποτυχία των Surface RT tablets δεν θα μπορούσε παρά να… τραβήξει στο βούρκο της και τα “αδελφάκια” τους, Surface Pro tablets. Και έτσι, να η έκπτωση και για αυτά.SurfaceHD

Τα Surface Pro tablets έχουν μια σημαντικότατη διαφορά από τα “μικρά αδελφάκια” τους, τα Surface RT tablets: δεν τρέχουν μια νέα, “lite” και… πετσοκομμένη έκδοση των Windows, αλλά τα κανονικότατα Windows 8 που τρέχει κανείς σε laptops και desktops. Και μπορεί να έχουν τη μορφή tablet, μα στα “σωθικά” τους βρίσκονται πλήρη, κανονικότατα PCs, με επεξεργαστές Core i7 και αρκετά γρήγορες GPUs ώστε… ακόμη και να παίζουν παιχνίδια των “κανονικών” PCs!

Ody's thoughts

Εντάξει, όχι τέλεια, μα… Τα παίζουν!

Η Microsoft έκανε το λάθος αντί να δώσει στον κόσμο αυτό που ήθελε, δηλαδή τα Surface Pro tablets, ή έστω κάτι πιο περιορισμένο μα παραπλήσιο, με πρόσβαση σε όλο το οικοσύστημα λογισμικού των Windows, να δώσει ένα λειτουργικό με “πρόσοψη” Windows αλλά εντελώς νέα “υποδομή”, ασύμβατο με το λογισμικό που υπήρχε, καταλήγοντας να… ψάχνει software με το δίκαννο.

Οι developers συνέχισαν να δίνουν την προσοχή τους στα Android και, κυρίως, iOS, και έτσι τα Windows RT έμειναν με μια τραγικά μικρή συλλογή εφαρμογών και παιχνιδιών, με σημαντικές ελλείψεις.

Και έτσι, για να το θέσουμε απλά και μονολεκτικά… πάτωσαν. Δεν το λέμε εμείς, η ίδια η Microsoft αναγκάστηκε να το παραδεχτεί. Και το άσχημο είναι, όπως είπαμε, πως μαζί τους τράβηξαν και τα αξιολογότατα Surface Pro tablets – που, όμως, δυστυχώς ήταν… πανάκριβα και απρόσιτα για την πλειοψηφία του κόσμου.

Τώρα, η Microsoft φαίνεται να προσπαθεί να αναστρέψει την κατάσταση. Μετά την έκπτωση στα Surface RT, ανακοίνωσε και μια σημαντική έκπτωση στα Surface Pro tablets.

Έτσι, το μοντέλο των 64GBs κοστίζει, πια, $799, ενώ αυτό των 128GBs “έπεσε” στα $899. Η μείωση είναι της τάξης των $100, και δυστυχώς για όσους αισιοδοξούσαν, δεν περιλαμβάνει κάποιο πρόσθετο “τυράκι”. Έτσι, ναι, τα εκπληκτικά τους πληκτρολόγια συνεχίζουν να θεωρούνται “πρόσθετα” και να απαιτούν να… βάλεις το χέρι στην τσέπη – ξανα-μανα-ανεβάζοντας το κόστος τους.

Ody's thoughts

Το οποίο κόστος θεωρώ πως ΚΑΙ ΠΑΛΙ είναι δυσανάλογα υψηλό για το τι προσφέρουν. Ναι, είναι εκπληκτικό να έχεις ένα πραγματικό PC συμπυκνωμένο σε tablet, μα δεν θα πλήρωνα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από ένα “πραγματικό PC” για ένα tablet. Never λέμε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.