unregistered’s double feature: Person of Interest

2×20

Τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος εδώ;
Οι κακοί πλησιάζουν και πάλι τους ήρωές μας (ναι, το έχουμε ξαναδεί αυτό) μόνο που αυτή την φορά η Μηχανή παθαίνει… κοκομπλόκο.

Ο υπερ-ιός την μπλοκάρει κανονικά και στο τέλος του επεισοδίου βγαίνει εκτός λειτουργίας… σχεδόν.

2×21

Blackfox's thoughts

Το καλύτερο επεισόδιο της σαιζόν…

Της… μουρλής. Η κυρία Groves (Root) θέλει την Μηχανή, μια κακιά υπερ-εταιρία την θέλει κι αυτή (Αμερικανιές…) και το… chip of interest θέλει να σωθεί, δημιουργώντας μια ανθρώπινη ταυτότητα και ζητώντας από τον “Μπαμπά”/Admin να την σώσει.
Εκτός από τον διάλογο Root/Finch στην εταιρία-“κατασκεύασμα” της Μηχανής και την επιτυχία της Αποτυχέβεν, μας έχει μείνει και αυτό:

2×22

Κατώτερο του προηγουμένου, με συμπυκνωμένη την ταχύτητά του στα πρώτα 5 λεπτά και πολύ… αστυνομικίλα, αλλά ωραία βάση για την 3η σαιζόν -και χωρίς το cliffhanger της προηγούμενης.
Σίγουρα όμως, με την Root να παίζει βασικότερο ρόλο και να έχει άμεση, πλέον, επικοινωνία με την Μηχανή, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα…

Εν κατακλείδι

Is it September yet?

Ody's thoughts

Το βασικό πρόβλημα για εμένα είναι πως ο πιο ενδιαφέροντας χαρακτήρας όλης της σειράς, η ίδια η Machine, είναι 99,9% άφαντη σε όλο τον πρώτο κύκλο, με την παρουσία της να περιορίζεται σε ένα μήνυμα για το οποίο 9 στις 10 φορές ΜΑΣ ΛΕΝΕ πως έλαβαν οι πρωταγωνιστές – ούτε καν μας δείχνουν να τους το δίνει η Μηχανή. Σαν να σου λέει κάποιος πως ο ξάδελφος του θείου του μπαντζανάκη ενός φίλου είδε το τέρας του Λοχ Νες στην Ραφήνα. Απόδειξη του οτι ισχυει το πρόβλημα που λέω, πως στον δεύτερο κύκλο άρχισαν να μας δείχνουν σχεδόν πάντα τους πρωταγωνιστές να λαμβάνουν το μήνυμα, έστω, για να δηλώνει τηλεφωνικά το παρόν η Μηχανή. Και ακόμη και τότε, η παρουσία τής είναι σχεδόν μηδενική στην αρχή, και μετά επεκτείνεται αλλά, και πάλι, σε… ρόλο-φάντασμα, ενός άφαντου χαρακτήρα, για τον οποίο “μιλάνε οι άλλοι”. Μέχρι τα τελευταία-τελευταία επεισόδια. Με άλλα λόγια, έχουμε μια ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ σειρά, με ένα Scifi υπόβαθρο, και ΟΧΙ μια σειρά που συνδυάζει αστυνομικές περιπέτειες με Science Fiction. Σε μια προσπάθεια να πιάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό, και γνωρίζοντας πως ο μέσος Αμέρικαν “παθαίνει κοκομπλοκο” όταν του παρουσιάζουν Scifi σενάρια (μην ξεχνάτε πως για αυτό “είμαστε geeks” – διότι ΣΕ ΕΜΑΣ αρέσουν τέτοια πλάμματα), η σειρά κρατά τα όποια SciFi στόιχεία σε όσο το δυνατόν πιο… RealFi μορφή, και, ακόμη και έτσι, προσπαθεί να τα περιορίζει στο 0,1% του συνολικού σεναρίου.


Ody's thoughts

Και έτσι, είναι σαν να βλέπεις το Miami Vice, στο οποίο, όμως, ένας από τους χαρακτήρες έχει έναν ξάδελφο που ισχυρίζεται πως βλέπει εξωγήινους, με τον οποίο μιλά τηλεφωνικά στο τρίτο και δέκατο έβδομο επεισόδιο. Ή, μάλλον, όχι. Το βρήκα: είναι σαν να βλέπεις τον κλασσικό Knight Rider, τον “ιπποτη της ασφάλτου”, ΧΩΡΙΣ τον K.I.T.T., με τους πρωταγωνιστές να τρέχουν πέρα-δώθε, ακούγοντας σε όλο τον πρώτο κύκλο πως “έρχεται η επανάσταση της αυτοκίνησης”. Σε όλο τον δεύτερο κύκλο κυνηγούν κακοποιούς ενώ κάνουν μοντίφες τα τουτού τους, σε στυλ Fast and Furious, και στο τελευταίο-τελευταίο επεισόδιο, ένας από αυτούς δέχεται ένα τηλεφώνημα που τον ρωτα “αν θέλει να του δείξουν μια φωτογραφία από το μέλλον της αυτοκίνησης”. Και εσύ έχεις φάει δυο χρόνια και καμιά εικοσάρα ώρες από τη ζωή σου να περιμένεις να σου δείξουν και εσένα, το κέρατο τους ανάθεμα, “το μέλλον της αυτοκίνησης”.


Ody's thoughts

Από όοοολο το παραπάνω, κρατήστε το “είναι ο Knight Rider χωρίς τον K.I.T.T. για δυο κύκλους, με την υπόσχεση πως ίσως δούμε το χαρακτηριστικό φωτάκι του σε μια φωτογραφία στον τρίτο κύκλο”. Ακριβώς αυτό. Αλλά με κλάσεις ανώτερες ερμηνείες, σκηνοθεσία, παραγωγή. Αν σας αρέσει η ιδέα, θα λατρέψετε τη σειρά. Κάτι εκατομμύρια ήδη… κόβουν φλέβες μέχρι τον επόμενο κύκλο. Τον έναν, τον γνωρίζετε (hello, blackfox!). Άλλοι, απλά θα τη δουν. Σαν την αφεντιά μου και τη σύζυγο. Και να την έχανα, εντάξει, δεν την θεωρώ και την κορυφή των κορυφών, και δεν φτάνει ούτε σε μια τρίχα των Lone Gunmen το κλασσικό X-Files.


Blackfox's thoughts

Δεν μπορούσα να μην το αναφέρω -εξωγήινο στο X, για πρώτη φορά, είδαμε στο τέλος της 4ης σαιζόν (και ήτο ψεύτικος, “Gethsemane”). Μέχρι τότε είχαμε δει το μαυρόλαδο του Prometheus (ναι αλήτη Carter, κλέβεις…). Ουσιαστικά στην πρώτη ταινία και στο πρώτο επεισόδιο της 6ης σαιζόν εμφανίστηκαν οι εξωγήινοι… πραγματικά.
Επίσης, μας ενδιαφέρει ΤΙ είναι η Μηχανή ή τι κάνει;
Μην ξεχνάμε πως τα “Previously” έχουν πολλές εκπλήξεις και γι’ αυτήν(ξεκινώντας από το 2×01 που… πέσανε σαγονάκια).
Θα γουστάραμε πραγματικά να μπει μια κάμερα σ’ ένα τεράστιο (γεμάτο…) server room;

Page 6 of 6« First...23456
Αν το ανθρώπινο σώμα ήταν λειτουργικό, το δικό μου θα ήταν τα Windows Millennium...