Tom Yum Goong 2: μια ταινία που ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις στα υπ’όψιν!

Ναι, φαινομενικά, είναι άσχετη με τη θεματολογία μας. Πρακτικά, ο πρωταγωνιστής της, Tony Jaa, ντροπιάζει στην πραγματικότητα οποιονδήποτε φανταστικό υπερήρωα. Δες και “μείνε”!tony jaa 001

Ίσως φταίει το ότι ο τυπικός geek, παλαιότερα, δίνοντας έμφαση σε… εμ… “άλλα πράγματα”, ποτέ δεν φημιζόταν για τη σωματική του διάπλαση και τις σχετικές με αυτή ικανότητες.

Ίσως το ότι ο σύγχρονος geek έχει ενστερνιστεί τη λογική του Ζεν ή θεωρεί πως οι επισκέψεις στο Dojo τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα τον βοηθούν να αντιμετωπίσει τα πεντάκιλα κώδικα με τα οποία “παλεύει” τις υπόλοιπες ώρες τις εβδομάδας.

Είναι πιθανότατο το μυαλό του geek να “ερεθίζεται” από τις λεπτομερείς και συχνά πολυπλοκότατες χορογραφίες τους, τη ρέουσα ακολουθία κινήσεων, την ομοιότητα τους με την αρμονία που βγαίνει από ένα σύνολο φαινομενικά αυτόνομων subroutines στη Visual Basic.

Ίσως είναι κάτι από ζήλεια.

Ίσως επειδή έχουμε λυώσει σε arcades με τέτοιο θέμα. Όπως και να έχει, για κάποιο λόγο, είναι μια παγκόσμια αλήθεια πως στους περισσότερους geeks δεν αρέσει μόνο η Επιστημονική Φαντασία, η τεχνολογία, οι εκτενείς συζητήσεις για την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες και την πιθανότητα εμφάνισης υπερ-ζωης (superheroes, duh!) σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά και μια εκ πρώτης όψεος άσχετη με όσα άλλα ασχολούνται κατηγορία ταινιών, που περιγράφεται με μια σύνθετη λέξη:

Σαπάκιασμα.

Και ο άρχοντας του σαπακιάσματος, Ο Απόλυτος Άρχων Του Υπέρτατου Βρωμόξυλου Του Γαλαξία Μας (Και Των Αμεσως Διπλανών) είναι ο Tony Jaa.

Page 1 of 41234
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • stregas

  Ο τύπος είναι απλά Θεός…
  Θα δω όλες τις ταινίες του!

 • ducklord

  Να σε προειδοποιήσω πως, όπως ίσως μάντεψες, τα σενάρια τους είναι ΗΛΙΘΙΑ (με κεφαλαία). Π.χ. το The Protector έχει ως σενάριο, κυριολεκτικά, την παρακάτω γραμμή:

  “Μου ‘φάγαν τον ελέφαντα. Θα τους κάνω όλους να φτύσουν αίμα”.

  …και από εκεί και έπειτα, εξελίσσεται σε στυλ…

  “…φτύνουν αίμα στο χωριό μου.”
  “…φτύνουν αίμα έξω από το χωριό μου.”
  “…φτύνουν αίμα στην πόλη.”
  “…φτύνουν αίμα στη στάση του λεωφορείου που περιμένω για να πάω στο κλαμπάκι του μεγάλου κακού.”
  “…φτύνουν αίμα στην είσοδο του club του μεγάλου κακού.”

  …κ.λπ. κ.λπ.

  Γενικά, βλέπεις τις ταινίες του ως videoclip ξύλου, όχι για κάποιο βαθύτερο νόημα :-D

  Μάλλον το είχες καταλάβει, όμως! :-P

 • galacticusX

  Κατά βάση και η φιλοσοφία του Ζεν έτσι είναι: διαλογίζομαι, ασκούμαι και εξαγνίζομαι πνευματικά και σωματικά για να φτάσω στο Νιρβάνα και να αποστασιοποιηθώ πλήρως από την πραγματικότητα, την οποία παρατηρώ ως φαινόμενο – όχι, δε σε σφάζω εγώ με το κατάνα, απλώς παρατηρώ – οοοοοοοομμμμμμμμμ!

 • Ναι, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είπε τυχαία το “μου έφαγαν τον ελέφαντα”.
  2 Ong Bak κι ακόμα τον… ψάχνουμε τον ελέφαντά του.
  Που να του πείραζαν και το σπίτι …

 • galacticusX

  The Tiger of the Golden Fire and the Furious Fist of Destiny Dragons in the Valley of The Eternal Enlightenment at the Shores of the Sacred River of Lotus that flows in the Emerald Sea of the Spirit of the 7 Monkeys that Prey in the Celestial Temple of Doom and Chaos Blades of Thunder and Glory of the Master of Kung Fu Panda 2: The Immortals