Ώρα να πέσουμε από τα σύννεφα…

Πέραν αυτών που ήδη φαντάζεστε -και τα είδατε με τον καιρό να γίνονται πράξεις- ο Νόμος προέβλεπε γαργαλιστικά πράγματα για τις παρακολουθήσεις.
Πέραν των κλασσικών “υποκλοπών” τότε έμπαινε για πρώτη φορά στο τραπέζι (επίσημα) η παρακολούθηση των υπολογιστικών μας δικτύων και δόθηκε η αρμοδιότητα σε κάθε Περιφερειακό Δικαστήριο να εκδίδει εντάλματα ερεύνης και παρακολούθησης (όταν υπάρχει έστω και υπόνοια τρομοκρατίας).

Μια άλλη “πατέντα” ήταν πως, για τα προαναφερθέντα εντάλματα ερεύνης ο “ύποπτος” δεν χρειαζόταν να ενημερωθεί άμεσα…

Blackfox's thoughts

Κοινώς, Κώστα, πρώτα έκαναν το σπίτι σου φύλλο και φτερό και κάααποια στιγμή μετά, σου ανακοίνωναν πως θα σου το ψάξουν.


…αλλά ο νόμος προέβλεπε σχετική “ευελιξία”.

Επίσης ένας “προστατευμένος” υπολογιστής (ο ορισμός του οποίου δίνεται εδώ) αποτελεί αυτόματα στόχο προς παρακολούθησιν -ακόμα κι αν βρίσκεται εκτός ΗΠΑ.

Total Information Awareness

Μια φορά κι έναν καιρό, όντας μέλος του OSArena, είχα γράψει ένα σχετικό άρθρο.
Η αντίδραση στα σχόλια -στο ένα που εμφανίστηκε τουλάχιστον- ήταν… πιασ’ το αυγό και κούρευτο.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να αντιγράψω κάποια κομμάτια του:

Quote:

Μετά τα γνωστά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα την “κήρυξη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας” η υπηρεσία αποφάσισε, τον Ιανουάριο του 2002, να συνενώσει αρκετά μικρότερα projects της με αποτέλεσμα την δημιουργία του Information Awareness Office (IAO) που στα Ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί ως το Γραφείο Επίγνωσης Πληροφοριών.
Ο στόχος του ήταν να παρακολουθεί, να ελέγχει και να αξιοποιεί πάσης φύσεως πληροφορία που θα μπορούσε να αποδειχθεί απειλητική για τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ ως αποκορύφωμα το project έθετε την επίτευξη της Απόλυτης Επίγνωσης των Πληροφοριών (Total Information Awareness).

Page 2 of 712345...Last »
Αν το ανθρώπινο σώμα ήταν λειτουργικό, το δικό μου θα ήταν τα Windows Millennium...