Ώρα να πέσουμε από τα σύννεφα…

Αγησίλαε, έχεις βαρεθεί να διαβάζεις τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις, κάμερες και τις αποκαλύψεις του Εδουάρδου του Σνόουντεν; Κι εγώ το ίδιο…

Πριν λοιπόν ξεκινήσει η… αποσυμπίεση της αλεπούς να τονιστεί πως το παρόν δημοσιεύεται στην κατηγορία “απόψεις” -και έχει και σοβαρό λόγο γι’ αυτό καθώς… αυτό ακριβώς είναι.

Μια άποψη πάνω στην απόλυτη… τρεντίλα των τελευταίων “ημερών”, το ότι ξαφνικά οι περισσότεροι τώρα άρχισαν να συνειδητοποιούν πως… “μας παρακολουθούν” ή “δεν είμαστε ασφαλείς στους υπολογιστές μας, ρουφιανευόμαστε από παντού!” (καλά, σ’ αυτήν την κατηγορία εντάσσεται και η Microsoft συνήθως -ως κατηγορούμενη φυσικά) που, όχι, δεν θα σας λέει να πάρετε τα βουνά, να μπείτε στα τρένα, να μεταναστεύσετε εν γένει βρε αδελφέ.

Ας πάμε όμως ένα ταξιδάκι πίσω στον χρόνο.

2001: Η “επίθεση” που άλλαξε τα πάντα

Μήπως θυμάσαι καλέ μου Αγησίλαε τι μέτρα ασφαλείας υπήρχαν… γενικώς πριν την περιβόητη επίθεση στους Δίδυμους Πύργους;
Μήπως θυμάσαι πότε ζητήθηκαν να αλλάξουν οι “σαρωτές” ασφαλείας ώστε να ανιχνεύουν… τα πάντα όλα στα αεροδρόμια;
Προσωπικά θυμάμαι το… γέλιο που είχα ρίξει καθώς υπηρετούσα εκείνη την περίοδο -και ξαφνικά παρατηρούσες ανθρώπους που… αγαπούσαν την φράπα και τα σχετικά βραδυνά αλκοολούχα να πρέπει να τρέχουν σαν τον Ντετέκτιβ Μακλέιν (ο Ρις δεν είχε… δημιουργηθεί ακόμα).

Αλλά ας γυρίσουμε στην Αμερική. Μήπως μπήκε κανένας, από αυτούς που τώρα “πέφτουν από τα σύννεφα” στον κόπο να διαβάσει τον περιβόητο “Patriot Act” που ψηφίστηκε στις 26 Οκτωβρίου 2001;
Άντε, ας βοηθήσω λίγο.

Page 1 of 712345...Last »
Αν το ανθρώπινο σώμα ήταν λειτουργικό, το δικό μου θα ήταν τα Windows Millennium...