Τελικά, το Linux έχει πρόβλημα στη διαχείριση USB

Όχι, το Linux δεν φταίει ποτέ! Είναι τέλειο! Είναι απίθανο! Είναι… Μισό λεπτό να κανω ενα update.usbrock

Όταν σου εμφανίζει πρόβλημα μια Α συσκευή USB, και μετά μια Β, και μετά μια Γ, Δ, και Ε… Κάποια στιγμή καταλήγεις στο συμπέρασμα πως αυτό που ίσως φταίει δεν είναι όλες αυτές οι συσκευές, αλλά αυτό που είναι κοινό σε όλες τις περιπτώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, το Linux.

Όπως ανακάλυψε η Sarah Sharp, και εξήγησε σε post της στο Google plus, το Linux όντως έχει πρόβλημα στο πώς διαχειρίζεται τις συσκευές usb.

Το πιθανότερό είναι πως το έχετε δει κι εσείς: πάρα πολλές συσκευές, όταν χρησιμοποιούνται μέσα από αυτό, αφού “γυρίσουν σε κατάσταση standby”… δεν λένε να επιστρέψουν! Και, τελικά, δεν φταίνε αυτές.

USB 3.0 front

Όπως ανακάλυψε η Sarah, ο πυρήνας του Linux εμπεριέχει μια παράμετρο που καθορίζει μετά από πόση ώρα μια συσκευή έχει μπει σε κατάσταση αναμονής. Και, για πολλές συσκευές, είναι η λάθος τιμή.

Ενώ το πρότυπο των συσκευών USB ορίζει ένα εύρος τιμών στις οποίες αυτές μπορούν να παίζουν, το Linux επιλέγει μία από αυτές, τα 10msec, που αποτελούν τη μικρότερη από τις διαθέσιμες πιθανές τιμές. Το απόλυτο minimum.

Αποτέλεσμα, αρκετές συσκευές που δεν είναι σχεδιασμένες για να αντιδρούν με αυτό το ρυθμό, να παρουσιάσουν πρόβλημα κατά την… “επιστροφή” τους στο desktop του Linux από μια κατάσταση αδράνειας.

Η Sarah έχει διαθέσει ένα γρήγορο patch για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο όμως προειδοποιεί πως απέχει μακράν από το ιδανικό. Αισιοδοξεί πως στο κοντινότατο μέλλον θα κυκλοφορήσει μια κανονική διόρθωση του προβλήματος. Εκτός, βέβαια, αν… τρέξει στο ενδιάμεσο κάποιος άλλος να την προλάβει με τη δική του διόρθωση.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.