Η -μη- κυκλοφορία των Windows 8.1

Η Microsoft, επιτέλους, αποφάσισε να διαθέσει τα Windows 8.1. Σχεδόν. Μην χαίρεστε αν δεν είστε… πολυεθνική που κατασκευάζει η/και πουλά υπολογιστές!New_Windows_Logo.jpg

Αν και τα Windows 8.1 είναι πια επίσημα έτοιμα, και αν και έφυγαν από τα χέρια της Microsoft, αυτό δεν σημαίνει και πως μπορεί να τα αποκτήσει και αρχίσει να χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε Εκτός αν, για παράδειγμα, τον λένε Dell!

Βλέπετε, αν και το καινούριο λειτουργικό σύστημα της Microsoft βρίσκεται πια σε κατάσταση RTM, “Release To Manufacture”, δεν διατίθεται από τα κανάλια που συνήθιζε η εταιρεία – μέσω των TechNet και MSDN. Developers, τεχνικοί, και λοιποί ενδιαφερόμενοι, δεν μπορούν να τα αποκτήσουν.

windows 8.1 002

Οι πρώτοι, και οι μόνοι, για την ώρα, που τα έχουν πάρει, είναι, οι κατασκευαστές και μεταπωλητές υπολογιστών. Αυτός, βέβαια, είναι και ο λόγος που… “τα έχουν πάρει”, με την… άλλη έννοια, και οι developers και τεχνικοί, που αισιοδοξούσαν πως θα μπορούσαν να τα αποκτήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πάντως, σε σχετική ανακοίνωση από τον Antoine Leblond, SEP της Microsoft, αφήνεται να εννοηθεί πως ίσως, στην πραγματικότητα, τα νέα Windows 8.1 να… είναι έτοιμα κατά 99%, και όχι 100%, για χρήση από απλούς καταναλωτές! Κι αυτό διότι υπονοείται πως ίσως μέχρι την τελική – τελική κυκλοφορία τους, υπάρχει πιθανότητα να προλάβει η Microsoft να κυκλοφορήσει και κάποια ακόμη updates τους.

Ody's thoughts

Κι έτσι, η μεγάλη εταιρία, δείχνει πως έμαθε το μάθημα της από τα παιχνίδια του Xbox, και αποφάσισε να εφαρμόσει την ίδια λογική και στο βασικό λειτουργικό σύστημα της για υπολογιστές. Ναι, προφανώς μιλάω για την λογική: σιγά ρε Μπάμπη, “κάψε το δισκάκι να πουλήσουμε, και το συμπληρώνουμε μετά”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.