Χρήστης παραδόθηκε στις αρχές για παιδική πορνογραφία εξαιτίας… ιού;!

Δεν θα αναφέραμε την είδηση αν α) δεν ήταν αστεία και β) δεν είχε άμεση σχέση με τον ιό για τον οποίο είχε γίνει ντόρος πρόσφατα, που σας είχε περιγράψει ο blackfox.pedobear_17

Ξεκινάμε ξεκαθαρίζοντας πως ο άνθρωπος μπορεί και να είναι αθώος, και για αυτό δεν χρησιμοποιήσαμε τη φωτογραφία του στο άρθρο μας. Διότι, περιστασιακά, υπάρχει η φήμη πως οι ιοί, ειδικά οι “ransomware”, έχουν ως χόμπι να “φυτεύουν” αρχεία στον υπολογιστή σου με τα οποία να σε εκβιάσουν.

Ody's thoughts

Προσωπικά, δεν το έχω ζήσει ποτέ για να γνωρίζω, ούτε… “τους έχω δει από κοντά”.

Και αφού τα ξεκαθαρίσαμε, για να είμαστε σωστοί με τον άνθρωπο, η είδηση έχει ως εξής:

Ένας νεαρός 21 ετών από τη Virginia κουβαλήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα με τον υπολογιστή του παραμάσχαλα. Ρώτησε τους αστυνομικούς αν εκκρεμούσαν κατηγορίες εναντίον του για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Αφού του απάντησαν πως “όχι”, έλεγξαν τον υπολογιστή του και, για δες, βρήκαν αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Ο άνθρωπος προφανώς έπεσε θύμα μιας εκδοχής του ιού για τον οποίο σας είχε μιλήσει ο blackfox πριν αρκετές ημέρες, ο οποίος προσπαθεί να τρομάξει τον χρήστη πως… τον έχουν εντοπίσει οι αρχές “για κάτι”. Αυτό μπορεί να είναι το κατέβασμα πειρατικών, ή, στην προκειμένη περίπτωση, η κατοχή απαγορευμένου πορνογραφικού υλικού.

Και μας βλέπετε να διατηρούμε στάση κομματάκι υπέρ του νεαρού διότι, απλά, πόσες πιθανότητες υπάρχουν να κολλήσει τη συγκεκριμένη μετάλλαξη του ιού, που δεν είναι και η πιο διαδεδομένη, και προειδοποιεί για παιδική πορνογραφία, κάποιος που όντως έχει τέτοια αρχεία, και, ταυτόχρονα, να είναι τόσο… βούρλο ώστε όχι μόνο να το πιστέψει, αλλά να πάρει και τον υπολογιστή του παραμάσχαλα στο τμήμα για να παραδοθεί “πακέτο” με αυτόν;

Ody's thoughts

Εδώ ο… Bourne, που είχε και δίκιο, και έτρεχε από χώρα σε χώρα για να κρυφτεί. Και αυτός, αν όντως είχε άδικο, πήγε να παραδοθεί; Τι πάει να πει “δεν ήταν ο Bourne” και “μπορεί να είναι βλήτο”;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.