Υποστήριξη embedding και για το Instagram

Όπως κάθε site με multimedia περιεχόμενο που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το Instagram παρέχει δυνατότητα embedding. Τώρα. Διότι μέχρι πριν λίγες ημέρες, την είχε ξεχάσει..!

Instagram_Icon.jpg

Συνήθως οι περισσότερες υπηρεσίες/κοινότητες φιλοξενίας εικόνων και videos παρέχουν και κάποια δυνατότητα embed, ενσωμάτωσης τους, σε άλλα σημεία του web. Έτσι μπορεί, π.χ., κάποιος που χρησιμοποιεί το flickr για την online αποθήκευση των φωτογραφιών του, αντί να… ανεβοκατεβάζει αρχεία ανάμεσα σε υπηρεσίες, να παίρνει ένα κομματάκι κώδικα, να το εισάγει αλλού – π.χ. στο blog του, και εκεί αντί για τον κώδικα να εμφανίζεται η φωτογραφία. Όλως περιέργως, λοιπόν, αυτή η δυνατότητα απουσίαζε από το Instagram.

Instagram_Art

Τώρα πια, και αυτό επιτρέπει στους χρήστες του τη χρήση των εικόνων που αναρτούν σε αυτό σε άλλα σημεία του web – δηλαδή, “το embedding τους εκεί” – όπως θα περίμενε κανείς από κάθε παραπλήσια υπηρεσία. Αρκεί ένα κλικ στο πλήκτρο Share, η αντιγραφή του κώδικα που παρουσιάζεται στο παράθυρο Embed, και η επικόλληση του στο σημείο όπου θέλει κανείς να εμφανίζεται η αντίστοιχη εικόνα του στο Instagram.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.