Ο δημιουργός του Google Reader… ανησυχεί για τη Google

Ο Chris Wetherell, αρχικός δημιουργός του Google Reader, μας θυμίζει ένα από τα πιθανά επακόλουθα του κλεισίματος της γνωστής υπηρεσίας, που ίσως είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τη Google.

Chris Wetherell

Υπάρχουν πολλές απόψεις για το γιατί η Google έδωσε τέλος στον Google Reader: κάποιοι λένε πως έφταιγε το ότι δεν είχε βρει τρόπο να έχει σημαντικά έσοδα από αυτόν. Η υπηρεσία είχε μηδενικό κόστος, και οι διαφημίσεις που παρουσίαζε, αντίθετα με τα υπόλοιπα προϊόντα της Google, ήταν σχεδόν… άφαντες. Άλλοι λένε πως τα μεγάλα κεφάλια της θεωρούσαν πως ο Reader έκλεβε κόσμο από το Google Plus, που η εταιρεία θεωρεί σημαντικότερο project. Όπως και να έχει, όλοι είδαμε τον τερματισμό του από την άποψη του καταναλωτή, και όχι του δημιουργού. Μια αντίθετη οπτική μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο δυσάρεστα συμπεράσματα για το μέλλον της Google.

Μπορεί να μας ενόχλησε, ως χρήστες, το ότι η Google έκλεισε μια από τις αγαπημένες μας υπηρεσίες (για όσους, τουλάχιστον, χρησιμοποιούσαμε τον Google Reader φανατικά), μα… για φανταστείτε να ήσασταν ο δημιουργός του. Ή ο δημιουργός οποιουδήποτε παραπλήσιου project, που σκεφτόταν να το πλασάρει στη Google. Μετά από αυτή την κίνηση της, θα το τολμούσατε; Το κλείσιμο του Reader δεν θα σας έκανε να ξανασκεφθείτε αν θα άξιζε ουσιαστικά να… χαρίσετε την ιδέα σας στη Google, περιμένοντας πως θα σας έβαζε υπεύθυνους για αυτήν, μόνο και μόνο για να την τερματίσει μετά από κάποιο διάστημα, όταν έκρινε πως δεν ήταν, πια, αρκετά σημαντική για την ίδια;

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.