Οι γραφομηχανές επιστρέφουν στη Ρωσία

Νερό στο όνομα του Edward Snowden θα πίνουν οι εναπομείναντες κατασκευαστές παραδοσιακών γραφομηχανών, αφού η κυβέρνηση της Ρωσίας σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει σε αυτές ως λύση αντιμετώπισης των πάσης φύσεως διαρροών.

Meanwhile in Russia

Το πλεονέκτημα της επιστροφής στις γραφομηχανές δεν είναι, φυσικά, το ότι… δεν είναι δικτυωμένες. Αυτό είναι το προφανές και, απλά, ένα… bonus – αφού μάλλον είναι αδύνατο για έναν hacker να μπει σε μια μη-δικτυωμένη συσκευή σαν αυτές (εκτός αν μιλάμε για χολιγουντιανό blockbuster με τη Sandra Bullock). Α, όχι. Το πλεονέκτημα είναι το… δακτυλικό αποτύπωμα τους!

Κάθε γραφομηχανή παράγει διαφορετικά, ξεχωριστά αποτελέσματα, και έτσι είναι εύκολο αν συμβεί κάποια διαρροή πληροφοριών, να μπορεί να εντοπιστεί ο υπεύθυνος από τα ίδια τα έγγραφα που διέρρευσε. Διότι αν αυτά δείχνουν προς τη γραφομηχανή όπου δημιουργήθηκαν, πόσοι είχαν πρόσβαση σε αυτήν; Πόσοι την μοιράζονταν; Που αγοράστηκε; Κάπου, κάπως, θα υπάρχουν στοιχεία για να σε βρουν.

Ή, τουλάχιστον, αυτή είναι η προσέγγιση που φαίνεται πως ενστερνίζεται η κυβέρνηση της Ρωσίας, που από ό,τι ακούγεται έχει ήδη παραγγείλει ένα σεβαστό σύνολο ηλεκτρικών γραφομηχανών Triumph-Adler TWEN 180, μαζί με… τις απαραίτητες μελανοταινίες για τη χρήση τους.

Triumph-Adler TWEN 180 001

Ody's thoughts

Περιμένω την ανακοίνωση της δικής μας κυβέρνησης για επιστροφή στη χρήση σημάτων καπνού για την επικοινωνία ανάμεσα σε υπηρεσίες του Δημοσίου.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.