Η Microsoft θέλει να κλείσει τη Microsoft

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft κάνει ένα τέτοιο λάθος, μα… όπως και κάθε άλλη φορά, έχει πλάκα να τη βλέπεις να προσπαθεί να… κλείσει τον εαυτό της!

Αυτό είναι το κακό με το να είσαι ένα μεγαθήριο σαν τη Microsoft, όπου… το ένα χέρι σου δεν γνωρίζει τι κάνει το άλλο! Και μιλάμε κυριολεκτικά, αφού η Microsoft παρακάλεσε πριν λίγο την Google να… “φιμώσει” το ίδιο της το site!

Προφανώς σε μια βεβιασμένη κίνηση, που προήλθε και από αυτοματοποιημένους αλγόριθμους, η Microsoft αναγνώρισε ένα σύνολο δικών της σελίδων, από το δικό της επίσημο site, ως… παράνομες.

Star Treck Picard Facepalm

Και θεωρώντας πως το περιεχόμενο τους έθιγε τα Πνευματικά της Δικαιώματα, ήταν προφανές πως θα έπρεπε να κάνει κάτι για αυτό. Και έκανε: έστειλε διαταγή, βάσει των νόμων περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, στην Google, για να… αφαιρέσει τις “παράνομες” σελίδες από τις λίστες της.

double_facepalm.jpg

Ευτυχώς, η Google εντόπισε το λάθος, και αποφάσισε να… αγνοήσει την, κατά τα άλλα, νομική διαταγή λογοκρισίας, για να μην προξενήσει λειτουργικό πρόβλημα στη Microsoft.

Ody's thoughts

Το αστείο, βέβαια, θα ήταν, παίζοντας το ρόλο του… “κακομαθημένου βρωμόπαιδου”, να γυρίσει τώρα η Microsoft και να της κάνει μήνυση επειδή δεν υποτάχθηκε στις προσταγές του νόμου! “Με ποιό δικαίωμα δεν με λογόκρινες; Ε; Γιατί δεν με έκανες να το βουλώσω; Μπού, κακιά Google, που ψηφίζεις το κόμμα των Πειρατών… Μπού, λέγω”!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.