Ελεείστε τον φτωχό και κατατρεγμένο Spike Lee…

spike-lee-kickstarter
Μάλιστα, δε μας έφτανε η Veronica Mars και ο Mark Shuttleworth, τώρα έχουμε και διάσημους και πάμπλουτους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ να ζητάνε λεφτά μέσα από το Kickstarter. Το αδέρφι μας, ο Spike Lee σχεδόν εκλιπαρεί γονατιστός για να του δώσουμε κανά φράγκο για να υλοποιήσει το επόμενο όραμά του, ένα, οπωσδήποτε αριστούργημα της 7ης Τέχνης.

Για να σας πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς ταινία θέλει να γυρίσει. Το μόνο που θυμάμαι από το “pledge video” του γονυπετούς Spike Lee είναι οι λέξεις “Money”, “Sex”, “Blood”. Κι όπως κι ο ίδιος είπε στην αρχή, την ιδέα για να στραφεί στο Kickstarter του την έδωσε ένας μαθητής στη σχολή του. Το λέει καθαρά ο άνθρωπος, εδώ η Veronica Mars έβγαλε 6 μύρια, ζεστά και μετρητά, αυτόν, κοτζάμ Spike Lee, μέγα δημιουργό του Malcolm-X, δεν θα του δώσουμε το κατιτίς του;

Άντε, έχετε ακόμη 20-κάτι μέρες για να καταθέσετε τον οβολό σας για το αδέρφι απ’ το Μπρούκλιν.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
  • ducklord

    Έλα, εντάξει, εδώ είσαι άδικος. Αν δεν το γνωρίζεις, ο Spike Lee έχει “εκδιωχθεί” από τους “κύκλους” του Hollywood διότι έχει και καλά “αιρετικές” ιδέες. Το να λες “πάμπλουτο” (και να παρουσιάζεις στο ίδιο στυλ με τον “εκμεταλλεύομαι-τις-ευαισθησίες-σας” Spielberg) έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τα περισσότερα έσοδα από κάθε ταινία του στη χρηματοδότηση της επόμενης, καταλήγοντας να μην μπορεί να δημιουργεί μεγάλα projects – αφού δεν έχει και υποστήριξη από τα “ξαδελφάκια” του στο politically correct Hollywood – είναι ολίγον τι βλακεία.

  • galacticusX

    Δεν έχει εκδιωχθεί, αυτός σηώθηκε κι έφυγε. Τεσπα, μπορεί να είμαι υπερβολικός για τα λεφτά που έχει, δεν ξέρω τι έχει και αν είναι πλούσιος, αλλά έχει κάνει τόσες ταινίες, έχει γυρίσει τόσες διαφημίσεις, τώρα αν τα έχασε όλα, αν τα έφαγε όλα, δεν ξέρω. Η όλη φάση μου φάνηκε κάπως, ο άνθρωπος εκλιπαρεί, κυριολεκτικά! Στο οξύμωρο του πράγματος στάθηκα. Και να σου πως και κάτι; Τον αγαπώ και τον εκτιμώ που τα λέει χύμα, αλλά έχει πει και πολλές κοτσάνες, κάποτε έβριζε το ΝΒΑ ότι τιμούσε τον Jerry West και το Larry Bird επειδή ήταν λευκοί μπασκετμπολίστες, ενώ κι οι πέτρες ξέρουν τι παιχταράδες ήταν. Θέλω να πω ότι με το ζήλο του έχει ξεπεράσει πολλές φορές τα όρια και έχει γίνει μυωπικός. Αν δεν μπορεί να βρει funds στην Αμερική του Ομπάμα, ξέρω γω, τι να πω, ένα σχόλιο έκανα για το περίεργο του πράγματος. Διέγραψε το πάμπλουτος αν θες. Από κει και πέρα δεν έχω άποψη. – και στο τέλος έδωσα και το λινκ να βάλουν λεφτά όσι θέλουν, ε, νομίζω ότι είμαι εντάξει.