Αναβάθμισε το Feedly με το unregistered

Σήμερα, δυστυχώς, ο Google Reader μας γνέφει αντίο – και το Feedly είναι η καλύτερη εναλλακτική. Καλύτερη, όμως, δεν θα πει και τέλεια. Ακριβώς για αυτό, φροντίσαμε να… σου το βελτιώσουμε!

Feedly Logo

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι (ήταν) ο Google Reader και τι είναι (και ελπίζουμε να είναι για αρκετό καιρό ακόμη) το Feedly, τότε αυτό το άρθρο δεν είναι για εσάς. Αν το γνωρίζετε, όμως, είναι σχεδόν σίγουρο πως έχετε δοκιμάσει τουλάχιστον 5-6 RSS readers και εσείς πριν καταλήξετε στο Feedly – που, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι η πληρέστερη λύση του είδους σήμερα.

Το ότι το Feedly είναι δημοφιλές και καλό, δεν θα πει και πως δεν σηκώνει βελτιώσεις. Από τα βασικότερα προβλήματα του, η τραγική εκμετάλλευση του χώρου στις οθόνες με υψηλές αναλύσεις.

Ody's thoughts

Προσωπικά, σε οθόνες με ανάλυση 1080p+, βλέπω στους μισούς τρόπους απεικόνισης του σχεδόν τη μισή οθόνη άδεια!

Το οπτικό της υπόθεσης δεν είναι μόνο θέμα καλαισθησίας, αλλά και ευχρηστίας. Παράδειγμα: ό,τι view και να διαλέξεις στο Feedly, θα… βγάλεις κάλλο στο δάχτυλο, σκρολάρωντας με το wheel του mouse σου! Όχι και με τη δική μας χακιά!

Το F.E.E.D., όπως είναι το ονοματάκι που δώσαμε στη χακιά μας, θυμούμενοι την εποχή που σαν έφηβοι θεωρούσαμε… πολύ μαγκιά τα ακρωνύμια, προέρχεται από τις λεξούλες Feedly Extended Experience Display, και είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για οθόνες με ανάλυση 1920×1080 ή 1920×1200. Αν εχεις τέτοια οθόνη… Το χρειάζεσαι..!

Για να το χρησιμοποιήσεις, θα πρέπει να έχεις τον Firefox και να εγκαταστήσεις το add-on Stylish. Αυτό σου επιτρέπει να πειράζεις τις ιστοσελίδες που παρουσιάζονται στον browser σου, τροποποιώντας τον κώδικα τους, ώστε ενώ είναι σχεδιασμένες να παρουσιάζονται με τον άλφα τρόπο, ανταυτού να σου εμφανίζονται με τον βήτα τρόπο. Αυτό ακριβώς κάναμε με το F.E.E.D.: τροποποιούμε σε πραγματικό χρόνο τον κώδικα CSS της υπηρεσίας, καθώς αυτός καταφτάνει στον browser σου, για να αλλάξουμε την ταξινόμηση και εμφάνιση των στοιχείων της. Αποτέλεσμα; Να κάνουμε το Feedly να εκμεταλλεύεται ΟΛΗ την έκταση της οθόνης σου, να έχει πιο μικρή αντίθεση στα χρώματα αλλά και να παρουσιάζει ομαδοποιημένα τα posts, ώστε να είναι συνολικά ευκολότερη η ανάγνωση τους και πιο ξεκούραστη η χρήση της υπηρεσίας.

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.