Όμορφο animated prequel για το Snowpiercer

Το επερχόμενο Snowpiercer έχει ένα από τα πιο πρωτότυπα – αλλά και… άτοπα – σενάρια που έχουμε δει σε ταινία. Ένα πανέμορφο animated prequel για αυτό μας δείχνει “πως φτάσαμε εκεί”.

snowpiercer 001

Αν δεν έχετε ακούσει για αυτό – και μάλλον δικαιολογημένα – το Snowpiercer είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Bong Joon-Ho, όπου όλος ο πλανήτης έχει παγώσει. Ο παγωμένος κατακλυσμός προήλθε από τα δικά μας χέρια, από μια προσπάθεια να αντιστρέψουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

snowpiercer 003

Από ό,τι φαίνεται, η προσπάθεια… παρα-δούλεψε καλά, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο αντίθετο άκρο. Τώρα, τα πάντα είναι παγωμένα, ακίνητα. Τα πάντα, εκτός από το Snowpiercer, ένα αρματωμένο τρένο με βάση μια μηχανή “αέναης κίνησης”, που δεν σταματά ποτέ. Μέσα του, οι τελευταίοι επιζώντες, χωρισμένοι σε δυο ομάδες: στους προνομιούχους, που βρίσκονται στα μπροστινά βαγόνια και είχαν εξαρχής θέση σε αυτό, και στους… υπόλοιπους, που ζουν την κόλαση τους στα πίσω βαγόνια.

Η ταινία θα εστιάσει στη μάχη ανάμεσα στις δυο ομάδες, ενώ γύρω τους… κυριολεκτικά “χανεται ο κόσμος” (ή, μάλλον, “έχει ήδη χαθεί”!). Και αντίθετα με αυτό το animated prequel, από ό,τι φαίνεται, θα εξελίσσεται σχεδόν αποκλειστικά μέσα στα βαγόνια του τρένου.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.