Ο Chucky επιστρέφει. Σκέτη κατάρα έχει καταντήσει.

Θα έλεγε κανείς πως οι δημιουργοί της νέας ταινίας που ξεκίνησε προ… σχεδόν εικοσαετίας με την ταινία Child’s Play έχουν απόλυτη αυτογνωσία: την ονόμασαν Η Κατάρα του Chucky!

childs_play_chucky_002

Μπορεί αρχικά το τρομαχτικό με τον Chucky, όταν τον πρωτογνωρίσαμε στο Child’s Play, να ήταν το πόσο έξυπνα κατάφεραν σενάριο και σκηνοθεσία να μας πείσουν πως, ναι, μια κούκλα δέκα πόντων θα μπορούσε να μας κατακρεουργήσει. Και έτσι, δημιούργησαν έναν χαρακτήρα που θα έμενε για πάντα στην ιστορία του κινηματογράφου ως ένας από τους πιο τρομαχτικούς, αν…

Αν δεν είχε ακολουθήσει πλήθος sequels, που επίσης συνειδητοποιημένα για το… άρμεγμα του franchise, γίνονταν όλο και πιο γελοία, δίχως ίχνος τρόμου, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως απλά έδιναν περισσότερα από τα ίδια στους όλο και λιγότερους οπαδούς της σειράς.

childs_play_chucky_003

Το τρομαχτικό, όμως, με τη νέα ταινία, είναι… και μόνο το ότι υπάρχει! Όχι μόνο διότι κάποιος, κάπου, αποφάσισε να… ποντάρει τα χρήματα του στον Chucky για μια ακόμη φορά (σίγουρα είχε αυτοκτονικές τάσεις ή ήταν εξαρχής σίγουρος για την επιτυχία του project), αλλά και διότι, όλως περιέργως, η ταινία δείχνει πως είναι σε μεγάλο βαθμό μια επιστροφή στις ρίζες για τη σειρά. Τέρμα στα κωμικά gags. Τέρμα στον… ξεφτιλισμένο Chucky, που κλαιγόταν όλο και περισσότερο για το ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ στο ανθρώπινο σώμα του. Η Κατάρα του Chucky δείχνει το ίδιο σοβαρή με το πρώτο Child’s Play, και προσπαθεί να πλασαριστεί ως σοβαρό θρίλερ.

Το ερώτημα είναι, θα καταφέρει να μας ξανατρομάξει μια κούκλα που εδώ και τέσσερις-πέντε ταινίες πάσχιζε να μας αποδείξει πόσο… γελοίο είναι το όλο θέμα ως ιδέα;

Ody's thoughts

Τουλάχιστον, αν βλέπω καλά, το CGI έχει μείνει στο minimum. Κάτι είναι και αυτό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.